Seyhan Okur ile 2018 İlkbahar/yaz Trendlerini Konuştuk - Son Dakika
Kadın

Seyhan Okur ile 2018 İlkbahar/yaz Trendlerini Konuştuk

Seyhan Okur ile 2018 İlkbahar/yaz Trendlerini Konuştuk

Boyner Özel Markalar Kadın Kategori Müdürü Seyhan Okur ile Boyner'in İlkbahar/Yaz koleksiyonu, sezonun trendleri ve modaya dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

18.04.2018 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duygu Bay/ PembeNar Özel Röportajı

Öncelikle sizi yakından tanıyabilir miyiz? Seyhan Okur kimdir?

1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde eğitimim devam ederken yabancı markaların Türkiye seçkilerini yaparak giriş yaptığım perakende sektöründe, sırasıyla Koton Marka Müdürü,  Fabrika – Beymen Business Merchandising Direktörü olarak rol aldıktan sonra şimdi de Boyner'in 6 kadın markasının (Fabrika, House of Camellia, North of Navy, Black Pepper, Limon Company, T-Box) Marka Müdürü olarak kariyerime devam ediyorum.

2018 ilkbahar ve yaz aylarında öne çıkacak trendlerden bahseder misiniz? 2018'de gardırobumuzda hangi parçalar mutlaka olmalı?

2018 yazda koleksiyonlarda renk yoğunluğu dikkat çekiyor. Pembe, kırmızı gibi canlı renklerin yanında, pastel mavi, sarı tonları, metalik renkler, doğadan ilham alan bej, haki gibi nötr renkler de oldukça revaçta.  Renkli takımlar, beyaz jean, şifon elbiseler, "cool" trençkotlar, keten bluzlar gardırobunuzda olması gereken parçalar arasında. Romantik fırfırlar ve danteller, puantiye, pötikare ve çiçek desenler, asimetrik detaylar, payetler, keten görünümler koleksiyonlarda romantik, aynı zamanda konforlu bir yazı müjdeliyor. Beyaz modasının ise hiç kaybolmadan devam ettiğini görüyoruz.

Bu yıl İlkbahar/Yaz aylarında hangi renkler ve desenler ağırlıklı olarak karşımıza çıkacak?

Bu yıl kırmızı, krem, mavi, turuncu sıcak renkler ve çiçek desenleri ağırlıkta göreceğiz.

Boyner'in İlkbahar/Yaz koleksiyonunda bizi neler bekliyor? Hangi parçalar öne çıkıyor?

Boyner İlkbahar-Yaz sezonunda, elbiseler farklı kalıpları ve sofistike çiçek baskılarıyla tüm kadınların gardırobunda şıklığın adresi olacak. Kombinlerde kırmızı en göz alıcı tonuyla farklı bir havaya bürünecek. Krem ve toprak tonlarındaki tişörtler, şortlar ve dikkat çekici renklerde uçuş uçuş elbiseler ön plana çıkıyor. Maskülen kumaşlar, feminen kuplarla şehirli kadına yön veriyor. İrili ufaklı farklı uçlardaki geometrik biçimlerin birbirleri ile ilişkilendirilmesiyle oluşan zamansız desenler öne çıkıyor.

Boyner yeni sezonda nasıl kadınlara ve hangi yaş aralığına hitap ediyor? Boyner kadın koleksiyonunun belirgin bir karakteri var mı?

Markalarımızı oluştururken bir yaş skalası tabii ki belirliyoruz. Genel olarak hedef kitlemiz 18 yaş ve üzeri kadınlar. Ancak günümüz moda algısına baktığımızda çok formal bir kıyafeti, sweatshirt'le kombinlemek de mümkün. Bu nedenle markalarımız aslında her yaş grubuna hitap ediyor sadece tavırlar arası fark yaratıyor diyebiliriz.

Boyner özel markaları olarak tüm kadınların gardırobunda yer alabilmeyi çok önemsiyoruz, marka DNA'larını ve koleksiyonlarımızı buna göre oluşturuyoruz.  Artık sadece Boyner'de müşterileri ile buluşan Fabrika markası net ve modern çizgisiyle çalışan kadının hafta içi ve hafta sonu kombinlerini oluştururken; Limon Company "casual" koleksiyon seçkisi ile mağazalarda yerini alıyor. House of Camellia kadını günlük hayatın içinde zarif bir şıklık arayanların adresi olurken, T-box markası genç, dinamik silüetleri ile dikkat çekiyor. Tarzıyla farklılaşan, sokak modasını en canlı şekilde yansıtan Black Pepper markası, günlük hayatta farklılaşmak isteyenlerin adresi oluyor. North of Navy kadın koleksiyonu, şehirli ve modern kadınlar için teknede ve şehir yaşamında giyilebilecek feminen parçaları sunuyor. Koleksiyonlarımızı oluştururken bahsettiğimiz farklı kadın tipleri için kendi tarzlarında hem sezonun trend öğelerini barındıran hem de her daim gardıroplarında bulundurmak isteyecekleri modeller olmasına dikkat ediyoruz.

Tatil planları da yavaş yavaş yapılmaya başlandı. 2018'de plajlarda hangi trendler revaçta olacak?

Bu yaz bizi oldukça renkli plaj trendleri bekliyor. 50'lerin romantik fırfırları cesur renklerle birleşiyor. Mayo ve bikinilerde floral desenler ön plana çıkıyor. Birkaç sezondur yükselişe geçen mayolar, rengarenk ve sloganlı modellerle mutlaka gardıroplarınızda yerini almalı. Straplez modeller, çizgi, puantiye gibi nostaljik desenler yine koleksiyonlarda yerini almaya devam edecek.

Biz kadınlar alışveriş yaparken kontrolden çıkmaya meyilliyiz. Özellikle de indirim dönemlerinde. Gardırobumuzdaki pek çok parçanın sırası gelmiyor ya da aldıktan sonra nasıl kombinleyeceğimizi bilmiyoruz. Bu noktada akıllı bir alışverişi nasıl tanımlarsınız?

Alışveriş kadınlar için vazgeçilmez bir tutkudur. Bu yüzden kontrolden çıkılması çok normal : ) Öncelikli tavsiyem alışverişe çıkmadan önce mutlaka gardırobunuzu gözden geçirmeniz ve ihtiyaçlarınızı belirlemeniz olacaktır. Böylece bütçenizi de kontrol altında tutabilirsiniz. Kullanışlı, dolabınızdaki parçalarla kolay kombinlenebilecek kilit modellere yatırım yapmak işinizi kolaylaştırır. Örneğin, hem iş toplantılarında hem de davetlerde kullanabileceğiniz mini "black dress", güzel kesimli bir blazer, ekru renkli ipek bir gömlek her zaman ihtiyacınız olacak parçalar arasındadır. Kalan bütçenizle sezon modasında ön plana çıkan parçalara da yatırım yapabilirsiniz.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Seyhan Okur ile 2018 İlkbahar/yaz Trendlerini Konuştuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    18 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    18 Nis Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    18 Nis İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    18 Nis Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    18 Nis Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    18 Nis Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement