Seyid Ahmet Arvasi'nin Vefatının 24. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Seyid Ahmet Arvasi'nin Vefatının 24. Yıldönümü

Seyid Ahmet Arvasi\'nin Vefatının 24. Yıldönümü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Seyid Ahmet Arvasi'nin ebediyete intikalinin 24.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Arvasi, çağımızın Yesevi'si ve Alpereni'dir" dedi.

31.12.2012 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Seyid Ahmet Arvasi'nin ebediyete intikalinin 24. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Arvasi, çağımızın Yesevi'si ve Alpereni'dir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ömrünü Türk gençliğine ömrünü adayan Seyyid Ahmet Arvasi'nin vefatının 24. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Merhum Seyyid Ahmet Arvasi'nin yazdığını yaşayan bir muallim, mütefekkir, cehd ve dava adamı olduğunu kaydeden Destici, Arvasi'nin aynı zamanda ünlü bir sosyolog olduğunu ifade etti. "Arvasi, Çağımızın Yesevi'si ve Alperenidir. Medeniyetimizin yeniden inşasında bir mihenktir" diyen Destici, "Yazdıklarıyla rahmet-i rahmana kavuşmasından sonra da etkisini sürdürmektedir" dedi.

Destici mesajında, "Takvimler 1988 yılının 31 Aralık gününü gösterdiğinde çağımızın Alperenlerinden alim, mütefekkir ve mürebbi Seyyid Ahmet Arvasi hocamız vuslata erdi. O hep 'Hakk' ile olmuştu. Her kulun 'Hakk' ile olması derdinde idi" ifadelerini kullandı.

Arvasi'nin, Peygamber Efendimizin izini sürmeye çalışan önemli bir şahsiyet olduğunu, sosyolog ve eğitim-bilimci yaklaşımıyla Türk-İslam ülküsünü yeniden yorumladığını kaydeden Destici, "O, her şeyi ile gençliğe örnek olmuş günümüzün ifadesiyle 'rol model' olmuş bir Alperen'di. Şanlı Peygamberimizin izini takip eden merhum hocamızın bir ülküsü vardı. O da gençlerimizin Kur'an-ı Kerim'in ahlakı ile ahlaklanmaları idi" şeklinde konuştu.

"SİLİNMEYEN İZLER BIRAKTI"

Seyyid Ahmet Arvasi'nin Müslüman Türk milletinin düşünce ve fikir hayatına silinmeyen izler nakşettiğini anlatan Destici, "O, tarih sahnesine çıktığı günden buyana, insanlığa insanlık nedir öğretme azmi ve kararlığında olan Türk Milletinin ideallerini, 'İ'la yı Kelimutullah için Nizam-ı Alem Ülküsü' diye tanımlayan ve kitlelere kazandıran bir mütefekkirdir. Arvasi Hoca, 12 Eylül darbesi öncesinde o kaos dolu yıllarda çorak bir vadide adeta yürümeye çalışan insanlarımıza nebevi serinlik soluklatan yazı ve eserleri ile düşünce dünyamıza cemre gibi düşmüştür" dedi.

Ahmet Arvasi'nin inandığı gibi yaşayan,

fikir ve görüşlerini her minvalde serdetmeyi şiar edinmiş bir meşale olduğunu söyleyen Destici, mesajında şunları kaydetti:

"Bolşeviklerin yerli işbirlikçilerinin her gün Allah, vatan, millet ve diğer mukadeslerimize küfrettiği, savunanları hunharca katlettiği günlerde 'Çağımız İslam'da Dirilişedir', 'Kanımız Aksa da Zafer İslam'ın', 'Ülkümüz Göklerde Dalgalanan Bir Sancak Biz Yalnız Allah'ın Huzurunda Eğiliriz Ancak' söz ve tanımlamalarıyla ruhlarını büyüten Ülkücülere hami olmuş ve o ihanet salvolarının, aydın ihanetlerinin revaçta olduğu elim zamanlarda Türk milletinin seciyeli evlatlarına desteklerini apaçık bir şekilde esirgememiş bizatihi 'şeref' duyduğunu belirtmiştir. İlhan Darendelioğlu, İsmail Gerçeksöz, Gün Sazak ve diğer dava-mücadele adamları gibi şehitlerimizle kol kola yürümüştür. O, yaşadığı her anında, nefes aldığı her ortamda Allah ve Resulü (A.S)'nün yerküredeki bayraktarlığını yapmış, mazluma umut zalime korku veren Türk milletinin bir gün, eskiden olduğu gibi nizam-ı alemi gerçekleştireceğine inanıyordu. Bunun için de müreffeh bir toplumu, Yeniden Türk İslam Kültür ve Medeniyeti'ni oluşturmanın azmi ve kararlığı içerisindeydi." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyid Ahmet Arvasi'nin Vefatının 24. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement