Judo Milli Takım Antrenörü, Seyit Onbaşı Anısına Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika
Spor

Judo Milli Takım Antrenörü, Seyit Onbaşı Anısına Dünya Rekoru Kırdı

Emekli SAT Komandosu Türkiye Judo Milli Takım Antrenörü Ekin, Seyit Onbaşı için 379 kiloluk dünya rekoru kırdı.

18.03.2015 16:32  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Ekin, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak amacıyla başladığı "24 saatte 178 ton ağırlığı kaldırma" denemesinde dünya rekoru kırdı.

379 TON KALDIRDI

Maslak'taki Darüşşafaka Spor Tesisleri'ndeki fitness salonunda 13.14'te denemeye başlayan Ekin, ilk 7 saatte Amerikalı sporcu Clarance Bass'a ait ve 16 yıldır kırılamayan 168 ton 450 kiloyu zorlanmadan geçti. Dünya Rekorları Derneği üyesi gözlemcileri tarafından takip edilen ve doktor kontrolünde ağırlık kaldırma denemesine başlayan Ekin, 24 saatte serbest ağırlık ve kondisyon aletleriyle toplamda 379 ton 258 kilogramla dünya rekorunu elde etti.

VİTAMİN TAKVİYESİ YAPTI

Ağırlık denemelerinde zaman zaman tansiyon ve güç dengesini kontrol altında tutmak için vitamin takviyesi yapan Ekin, rekorun ardından herhangi bir sağlık sağlık problemi yaşamadı. Ekin, rekorun ardından yaptığı açıklamada, 18 Mart'ın doğum günü olduğunu ve aynı gün dünya rekoru kırma başarısını elde ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

"ÇANAKKALE KAHRAMNLARINI ANMAK İSTEDİK"

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde dünya rekoru kırmanın gururunu hayatı boyunca unutmayacağını aktaran Ekin, "İlk yedi saatte dünya rekoru geldi, sonraki saatlerde ise rekoru üçe katlama fırsatı buldum. Bu rekor benim için çok anlamlı. Benim iki dedem Çanakkale'ye gitmiş ama bir daha dönmemiş. Ben şehit torunuyum. Bu rekor denemesinde Çanakkale kahramanlarını anmak istedik. Bizler birer figüranız ama asıl oyuncu Seyit Onbaşı'dır" dedi.

"BU REKOR BİR DAHA KIRILAMAZ"

Ekin, ağırlık rekorunu yaşı itibariyle kırmakta zorlanmadığını kaydetti. Çanakkale şehitleri için yeni dünya rekorları kırmak için çalışma yaptıklarını belirten Ekin, şöyle devam etti: "Tahmin etmiyorum artık böyle 73-70 yaşındaki bir insanın bu rekoru on yıl içerisinde bir daha kırsın. Bu başarı benim tek başıma yaptığım başardığım bir iş değil. Arkamda görünmez kahramanlarda var. onlara teşekkür ederim. Çanakkale şehitleri ve zaferin yıl dönümünde onları dünya rekoru kırarak anmak ayrı bir duygu. Şehitlerimiz için ayrıca dünyanın en büyük bayrağını yani 32'ye, 24 metre olan bir bayrağı, büyük bir salın üzerinde ve sal 12 ton geliyor Çanakkale'den Gelibolu'daki anıta çekmek. Tabi bu o kadar kolay olmayacak. Sekiz saat yüzmek gerekecek. Ayrıca biliyorsunuz 11 bin 500'e yakın Anzak buraya gelecek ve dedelerini anacak. Sadece onlar değil, dünyanın bir çok ülkesinden buraya gelecek olanar var. Şehit torunlarının katıldığı törende, alçaktan paraşütle atlama deneme rekoru kırmak istiyoruz. Çanakkale şehitlerinin olduğu yerde toprak altında 7 gün kalmayı deneyeceğiz. Bilindiği üzere daha önce 6 günle rekor kırılmıştı. Şehitleri anmak için bunları yapacağım. Bizler Çanakkale'de kahramanca savaşanlar için ne yapsak azdır. Bugün onlar olmasaydı adımız Yorgo veya Tony olacaktı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi minnetle anıyoruz."

SERTİFİKA VERİLDİ

Salonda bulunanlar tarafından doğum günü pastası sürprizi yapılan Ekin, "Böyle bir mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu benim 15'inci rekorum" dedi.Konuşmaların ardından Dünya Rekorları Derneği Başkanı Ufuk Güngör, Ekin'e dünya rekoru kırması nedeniyle sertifika verdi.

Judo Milli Takım Antrenörü, Seyit Onbaşı Anısına Dünya Rekoru Kırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Judo Milli Takım Antrenörü, Seyit Onbaşı Anısına Dünya Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement