Seyit Torun: "Her Şeyi Ben Yapacağım' Diyerek, Hiçbir Şeyi Tam Yapamayan Anlayışın Faturası, Milletimize Kesilmiştir" - Son Dakika
Güncel

Seyit Torun: "Her Şeyi Ben Yapacağım' Diyerek, Hiçbir Şeyi Tam Yapamayan Anlayışın Faturası, Milletimize Kesilmiştir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Günlerce enkazlara ulaşılamamış, belediyelerimizin el konulan yardımlarının ihtiyaç sahiplerine iletilmesinde geç kalınmıştır. ‘Her şeyi ben yapacağım’ diyerek, hiçbir şeyi tam yapamayan anlayışın faturası, milletimize kesilmiştir” dedi.

10.02.2023 16:45  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Günlerce enkazlara ulaşılamamış, belediyelerimizin el konulan yardımlarının ihtiyaç sahiplerine iletilmesinde geç kalınmıştır. 'Her şeyi ben yapacağım' diyerek, hiçbir şeyi tam yapamayan anlayışın faturası, milletimize kesilmiştir" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Torun, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 5. günündeyiz. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Depremin ilk anından bu yana Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında, tüm kadrolarımızla, tam bir seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz.

"ÇOK BÜYÜK BİR FELAKET YAŞIYORUZ VE BU FELAKETİ DAYANIŞMAYLA ATLATMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Ülkenin dört bir yanındaki belediyelerimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında. Bugün itibarıyla; tüm belediyelerimiz tarafından 3 bin 400 araç ve 7 bin 876 personel bölgeye gönderildi. Yüzlerce arama kurtarma personeli, binlerce iş makinası, itfaiye, ambulans ve sağlık araçlarıyla elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. İnsani yardım malzemelerini taşıyan; 1.187 TIR, 3 uçak, 1 gemi ve tren vagonlarını bölgelere gönderdik. Çok büyük bir felaket yaşıyoruz ve bu felaketi dayanışmayla atlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

"HER ŞEYİ BEN YAPACAĞIM' DİYEREK, HİÇBİR ŞEYİ TAM YAPAMAYAN ANLAYIŞIN FATURASI, MİLLETİMİZE KESİLMİŞTİR"

Gelinen aşamada gerçekten üzülerek söylüyorum ki, siyasi iktidarın plansızlığı ve liyakatsizliği ülkemize telafisi mümkün olmayan zararlar vermiştir. Günlerdir susuyoruz, her şeyi içimize atıyoruz. Ama vatandaşımızın halini gördükçe bizim de bunları içimizde tutacak takatimiz kalmamıştır. İlk günden bu yana 'AFAD'dan başka koordinasyona izin vermeyeceğiz, her şeyi AFAD yapacak' denilmiştir. Belediyelerimizin ve hayırseverlerin, arama-kurtarma çalışmaları ve yardımları sekteye uğratılmıştır. Herkesin bildiği ve gördüğü gibi; AFAD'ın depreme müdahalede ve koordinasyonda yetersiz kaldığı ayan beyan ortaya çıkmıştır. Günlerce enkazlara ulaşılamamış, belediyelerimizin el konulan yardımlarının ihtiyaç sahiplerine iletilmesinde geç kalınmıştır. 'Her şeyi ben yapacağım' diyerek, hiçbir şeyi tam yapamayan anlayışın faturası, milletimize kesilmiştir. Ayrıca; geçmişte uzmanların defalarca uyarmasına rağmen, Genel Başkanımızın dün açıkladığı raporun orta yerde durmasına rağmen gerekli hazırlıklar yapılmamıştır.

"HESABINI MİLLETİMİZE VERMESİ GEREKEN İKTİDAR TEMSİLCİLERİ, ŞİMDİ ÇIKIP BELEDİYELERİMİZİ SUÇLAMAYA BAŞLADI"

Bunların hesabını milletimize vermesi gereken iktidar temsilcileri, şimdi çıkıp belediyelerimizi suçlamaya başladı. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediyemizi hedef alarak partizanlığın fitilini ateşledi. Utanmadan, 'Belediyemizin definlere bile yardımcı olmadığını' söyleyecek kadar vicdanını kaybetti.

"DEPREMDEN EN BÜYÜK DARBEYİ ALAN, ÇALIŞANLARINI KAYBEDEN, YÜZLERCE PERSONELİ VE AİLESİ ENKAZ ALTINDA KALAN BELEDİYEMİZİ HANGİ HAKLA SUÇLUYORSUN?"

Şimdi sormak istiyoruz: 2016'dan bu yana Bakanlık yapıyorsun. 7 yıldır AFAD sana bağlı. Uyduruk bir deprem tatbikatından başka, depreme hazırlık konusunda hangi adımı attın? AFAD içini boşaltan sen değil misin? Tanzanya'ya büyükelçi yaptığınız eski AFAD Başkanı'nı geri çağırmak zorunda kalan sen değil misin? Yaşadığımız bu depremde, günlerce enkazlara ulaşamayan sen değil misin? Yardımlara el koyup, geciktiren değil misin? Tüm itibarı enkaz altında kalan sen değil misin? Şimdi hangi vicdanla, hangi ahlakla Hatay Büyükşehir Belediyemizi hedef alıyorsun? Depremden en büyük darbeyi alan, çalışanlarını kaybeden, yüzlerce personeli ve ailesi enkaz altında kalan Belediyemizi hangi hakla suçluyorsun? Bir insanın bunları söylemesi için aklını kaybetmiş olması gerekir. O yüzden aklını yitirmiş bu bakanı biz milletimize havale ediyoruz.

"HAZIR TESİS VARKEN, AFAD OLARAK, 2,5 YIL NEDEN KIZILAY'A ÇADIR ÜRETTİRMEDİNİZ? DEPREM OLMASINI MI BEKLEDİNİZ?"

AFAD'la ilgili çok önemli bulduğumuz bir konuyu da paylaşmak isterim. Bilindiği üzere AFAD; afet öncesi hazırlık, afet sırasında müdahale ve afet sonrasında iyileştirme çalışmalarından sorumludur. Ülkemiz bir deprem bölgesidir. Dolayısıyla AFAD'ın gereken tedbirleri önceden almış olması gerekir. Zaten AFAD bu amaçla kurulmuştur. Görevlerinden biri de barınma ihtiyacıdır. AFAD'ın, olabilecek her afete karşı gerekli çadır stoğunu elinde bulundurması gerekir. Ancak bugün, çadırların yetersiz kaldığı, hala sokakta kalan insanlarımızın varlığıyla ispatlanmıştır. AFAD'ın elinde, büyük bir afete karşı en az 250-300 bin çadır stoğu olması gerektiği bilinmektedir. Ancak 27 Eylül 2019'da AFAD'ın kendi yaptığı açıklamaya göre stoktaki çadır sayısı 100 bin bile değildir. Tam burada bir şeye dikkatinizi çekmek isterim. AFAD'ın çadırlarını yıllardır Kızılay üretir. Ancak AFAD yönetimi, 2020 Ağustos ayından 2022 Aralık ayına kadar, yani yaklaşık 2,5 yıl Kızılay'dan bir tek çadır bile almamıştır. Kızılay'ın Ankara Etimesgut'taki tesisi, 2,5 yıl süresince AFAD'a çadır üretmemiştir. Sadece 3 ay önce Kızılay'a 60 bin çadır siparişi verilmiştir. Şimdi sormak lazım: Hazır tesis varken, AFAD olarak, 2,5 yıl neden Kızılay'a çadır ürettirmediniz? Deprem olmasını mı beklediniz? Depreme hazırlıksız yakalandınız. Şimdi çıkmış Kızılay'a günde 500 çadır üretimi yaptırmaya çalışıyorsunuz. Deprem olduktan sonra mı aklınız başınıza geldi? AFAD yetkililerine şimdi önemli bir soru daha sormak istiyorum. Kısa bir süre önce çadır ihalesi yaptınız, Kızılay'a değil yandaş bir şirkete verdiniz. Bu şirketten şu ana kadar kaç tane çadır teslim aldınız? Biz bir tane bile teslim almadığınızı biliyoruz. Biz sizin hangi dolapları çevirdiğinizi tek tek biliyoruz. Şu anda yüzbinlerce vatandaşımız deprem bölgesinde çadır bekliyor. AFAD'ın elinde stok yok ve Kızılay'ın üretmesini bekliyor.

"DERİ KOKARSA TUZLARSIN, TUZ KOKARSA NE YAPARSIN?"

Bu ihmaller yüzünden, yüzbinlerce vatandaşımız sokaklarda, arabalarda yatıyor. Canımızı emanet ettiğimiz AFAD'ın gerçek yüzü budur. 2,5 yıl Kızılay'ın tesisine üretim yaptırmayan AFAD yönetimi ve iktidar temsilcileri yaşanan barınma mağduriyetinin sorumlusudur. Atalarımız şöyle demiş: 'Deri kokarsa tuzlarsın, tuz kokarsa ne yaparsın?' Bu iktidarın elinde, maalesef AFAD'ın geldiği durum budur."

Seyit Torun: "Her Şeyi Ben Yapacağım\' Diyerek, Hiçbir Şeyi Tam Yapamayan Anlayışın Faturası, Milletimize Kesilmiştir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Seyit Torun: 'Her Şeyi Ben Yapacağım' Diyerek, Hiçbir Şeyi Tam Yapamayan Anlayışın Faturası, Milletimize Kesilmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi
    00:24 Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı'nın seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12. maddesine göre; 16 Nisan'da yapılan seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi.

  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement