Seymer Kursiyerleri Ürünlerini Optimum' Da Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Seymer Kursiyerleri Ürünlerini Optimum' Da Sergiledi

Seyhan Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (SEYMER) kursiyerlerinin 'el emeği, göz nuru' ürünleri, Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde sergilendi

14.02.2018 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYMER kursiyerlerinin el emeği göz nuru ve birbirinden değerli el işlerinin beğeniyle izlendiği sergiye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar' da katıldı. Karalar, sergi ile ilgili olarak SEYMER' in ilçeye yayılmış 13 merkezde; kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireyler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine ulaştığını bildirdi.

Seyhan Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi, SEYMER' in kişisel gelişimden meslek edindirmeye uzanan 60'ı aşkın branşta Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile halka ücretsiz eğitim imkânı sağladığını hatırlatan Karalar, amaçlarının Seyhanlıların açık eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilmek, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak kent kültürünü geliştirmek olduğunu vurguladı.

Kurslarına katılanların çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanımlı hale getirildiğini vurgulayan Başkan Karalar, "Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar ve el sanatlarımızın canlandırılıp yaşatılması, geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlama amacına da hizmet eden SEYMER' lerimizin kursiyerlerinin başarılı çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti" dedi.

Başkan Karalar, bir meslek eğitimi alma imkânı bulamamış ya da herhangi bir nedenle eğitimini yarıda bırakmış olanlar, yeni bir meslek, hobi ya da sanat edinmek isteyenler ile bir meslek sahibi olup aile bütçelerine katkı sunmak isteyenler hedef kitlemizi oluşturuyor. Bu sergide görüldüğü gibi hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİLİK KURSLARI İLE KADINLARIMIZ ÜRETİM VE İSTİHDAMA DESTEK OLACAK''

Çoğunluğunu kadınların ve gençlerin oluşturduğu SEYMER kursiyerlerinin bir sonraki aşamada üretim ve istihdama katılımının artırılması için belediyenin ayrıca "girişimcilik kursu, ürün satışına yönelik çeşitli etkinlikler, özel sektör şirketleriyle promosyon ürün anlaşmaları, organizasyon hizmetleri satışı" gibi olanakları da sunduğunu dile getiren Başkan Zeydan Karalar, şunları kaydetti: "Sosyal hayatın ve yeşil alanın kısıtlı olduğu mahallelerde SEYMER, çocuk oyun odaları, engellilere uygun hale getirilen altyapısı, kadınlara ve yaşlılara yönelik sosyal aktiviteleri ile de halkın tüm kesimleri için nefes alacak bir alan oluşturuyor; hayata renkli bir pencere açıyor. Merkezlerimizden faydalanan tüm vatandaşlarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, sergimize ev sahipliği yapan Optimum AVM' ye teşekkür ediyorum" Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seymer Kursiyerleri Ürünlerini Optimum' Da Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement