Seyranbağları Huzurevinin Ek Binası Hizmete Açıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Seyranbağları Huzurevinin Ek Binası Hizmete Açıldı (2)

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ek binasını hizmete açtı.

01.03.2018 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ek binasını hizmete açtı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ek binasının açılışındaki konuşmasına, "Sizlerin ihtiyaçlarını, beklentilerini dinleyecek, dert ortağınız olacağız. Sizlerin hayat tecrübelerinden feyz alarak dersler çıkaracağız." diye başladı.

Büyüklerin küçükleri sevdiği, küçüklerin büyüklerine saygıda kusur etmediği zengin bir kültürde büyündüğünü dile getiren Semiha Yıldırım, büyüklere hürmetin vazgeçilmez bir ahlaki kaide olduğunu hatırlattı.

Yaşanılan maddiyat çağında insanlık değerlerinin zayıfladığına işaret eden Yıldırım, "İnsanlar belli bir yaşa erdiğinde kendi haline terk ediliyor, yalnız bırakılıyorlar. Toplumlar, bu gün görmüş insanların engin hayat tecrübelerinden istifade etmek yerine ne yazık ki onları artık görmezden geliyor. Şükür ki aile kurumumun kuvvetli olduğu bizim gibi toplumlarda tablo bu kadar karanlık değil." şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aktif ve çok yönlü politikalarıyla son yıllarda büyükler için önemli hizmetler yapıldığını belirten Semiha Yıldırım, bu çalışmaların katlanarak ve çeşitlendirilerek sürdürüleceğine inandığını aktardı.

Semiha Yıldırım, "Bizlere düşen de nesillerimiz arasında paylaşım ve dayanışma kültürünü güçlendirmektir. Çünkü kurduğumuz bu sevgi köprüsünü ancak sağlam bir şuurla pekiştirebiliriz. Rabbim, bugün kurulan bu güzel muhabbet köprüsünü muhafaza etsin ve yaşatsın. Birliğimiz ve dirliğimiz bu muhabbetle bereketlensin." dedi.

"500 bin yaşlı ve engelliyi ailesinin yanında destekliyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise Türkiye'nin 2023 hedeflerine yürüyüşünde müreffeh bir toplum oluşturmak için geleceğin mirası olan büyüklere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Sağlık ve yaşam koşullarında gerçekleşen iyileştirmelerle yaş ortalamasının yükseldiğine dikkati çeken Kaya, Türkiye'de de yaşlıların nüfus içindeki oranının arttığını vurguladı.

Kaya, Türkiye'de 1990'da, 65 yaş ve üstü olanların toplam nüfus içindeki oranın yüzde 4,3 iken, bu oranın 2016'da neredeyse iki kat artışla yüzde 8,3'e yükseldiğini ifade etti.

Yaşlılara yönelik hizmet ve bakımının, yapısı gereği özel bir hassasiyet isteyen bir alan olduğunu dile getiren Kaya, ayrıca devlet ve profesyonel desteğin de olması gerektiğinin altını çizdi.

Kaya, son on beş yılda her alanda olduğu gibi yaşlı bakım hizmetlerinde de önemli gelişmeler sağlandığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim önceliğimiz insan ve insanımızın bulunduğu yerde de öncelikle aile ortamında yaşamını desteklemek. Bunun için 500 bin yaşlı ve engelli vatandaşımızı ailesinin yanında destekliyoruz. Bunu, eğer ekonomik sıkıntılar varsa yaşlılarımız ailelerine kendilerini yük olarak hissetmesinler diye yapıyoruz. Yaşlısına bakan ailelere de ekonomik destek sağlıyoruz. Bu da mümkün değilse yaptığımız böyle huzurevleriyle yaşlılarımıza hayatlarının sonuna kadar güzel şekilde sıcak çatı altında ömürlerini sürdürme imkanı veriyoruz."

"Bizler sizleri asla ve asla bir başına bırakmayacağız"

Huzurevi sayısı hakkında bilgi veren Kaya, şöyle devam etti:

"2002'de 62 Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezlerimiz vardı, 4 bin 900 yaşlımıza hizmet verilmekteydi. Bugün 144 huzurevimizde toplam 14 bin 793 yaşlımıza hizmet sunuyoruz. Hizmet kapasitemizi üç kattan daha fazla oranda artırmış durumdayız. Bakanlığımızın yanı sıra, özel huzurevleri de bu hizmetleri sürdürüyor. Özel huzurevlerinde bakılan yaşlılar da 11 bine yakın. 26 bin yaşlımıza hizmet veriyoruz."

Bu alandaki hizmetlerde, toplumun değişen ihtiyaçlarının da dikkate alındığını, yeni hizmet modellerinin hayata geçirildiğini dile getiren Kaya, huzurevlerinde kaliteyi arttırmaya çalıştıklarını belirtti.

Bunun için "Yaşlı Yaşam Evleri" projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda halen 47 Yaşlı Yaşam Evinin bulunduğunu ifade eden Kaya, gelecek dönemde huzurevi yapılmasının mümkün olmadığı iller başta olmak üzere Yaşlı Yaşam Evleri sayısını daha da arttıracaklarını bildirdi.

Bakan Kaya, "Bizler büyüklerimize, atalarımıza, ninelerimize, dedelerimize saygı ve hürmet içinde büyüdük. Bizler de onlardan devraldığımız bu değerleri gelecek nesillere devredeceğiz. 'Yalnızlığa dayanırım da bir başınalığa asla.' diyor şair. Bizler sizleri asla ve asla bir başına bırakmayacağız." dedi.

"140 yaşlı bu huzurevi için sırada"

Ankara Valisi Ercan Topaca da Seyran Bağları Huzurevinin 1975 yılında hizmete açıldığını hatırlatarak, 2001 yılından itibaren sürekli bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Açılışından bugüne bu kuruluşta 2 bin 411 yaşlıya hizmet verildiğini ifade eden Topaca, kuruluşun eski binasında 203, bugün açılışı gerçekleştirilen yeni bina da ise 116 kişiye hizmet verildiğini bildirdi. Yeni binada sürekli bakım olarak 36, huzurevinde ise 43 yaşlıya hizmet verildiğini dile getiren Topaca, 140 yaşlının da bu huzurevi için sırada beklediğini aktardı.

Konuşmaların ardından Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Seyranbağları Huzurevinin Ek Binası Hizmete Açıldı (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyranbağları Huzurevinin Ek Binası Hizmete Açıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
    11:33 Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Fatih Şahinoğlu'nun kullandığı motosiklet, otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ise polis merkezine götürüldü.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı
    11:32 Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı

    Doğu Karadeniz'den ocak-şubat döneminde yapılan su ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 21 milyon 507 bin 744 dolara ulaştı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden 2 ayda 16 ülkeye 4 bin 436 ton su ürünü satıldığını belirtti. En fazla ihracatın Rusya Federasyonu'na yapıldığı ve Trabzon'un ihracatının yüzde 22 arttığı ifade edildi.

  • Samsun'da NARVAS uygulamasında 6 kişi hakkında işlem yapıldı
    11:32 Samsun'da NARVAS uygulamasında 6 kişi hakkında işlem yapıldı

    Samsun'un Yakakent ilçesinde düzenlenen şok asayiş ve Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamasında 6 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi. Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kurusıkı tabanca, kurusıkı tabanca fişekleri, radar tespit cihazları ve bıçaklar ele geçirildi. Ayrıca uygulama kapsamında 5 araca trafik cezası kesilirken, 3 kişiye idari para cezası verildi.

  • Adana'da 21 yıl 8 ay hapis cezası bulunan aranan kişi yakalandı
    11:32 Adana'da 21 yıl 8 ay hapis cezası bulunan aranan kişi yakalandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde devriye görevi yapan polis ekipleri, Gülbahçesi Mahallesi'nde şüphelendikleri bir kişiyi durdurdu. Hüseyin Güneş olduğu belirlenen kişinin 7 farklı suçtan toplamda 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Güneş, polis ve adli makamlardaki işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

  • İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor
    11:32 İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor

    İmkander Gaziantep Şubesi, Gazze'de ve Suriye'de bulunan kamplarda binlerce aileye her gün iftar yemeği dağıtıyor. Gaziantep'te ise yetim ve fakir ailelere iftar yemeği veren dernek, mazlumlara yardım etmek için çalışmalarını hızlandırdı. İmkander Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Türkiye'deki Müslüman kardeşlere yardımlarından dolayı teşekkür ederek, desteklerini beklediklerini belirtti.

  • Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor
    11:32 Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor

    Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılmasını için çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 117. Şube Şefliği ise Şemdinli bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

  • Türkiye Sağlık Turizminde Parlayan Yıldız
    11:31 Türkiye Sağlık Turizminde Parlayan Yıldız

    Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Kanpolat, Türkiye'nin sağlık turizminde önemli bir yere geldiğini ve sağlıkta rakip ülkelerden önde olduğunu belirtti. Türkiye, diş tedavisi, saç ekimi ve estetik uygulamaların yanı sıra kanser tedavisi, organ nakli gibi büyük ameliyatlar için de tercih edilen bir destinasyon haline gelmiştir. Türkiye'nin sağlık turizmi hedefini yakaladığı ve çıtayı yükseltmeye başladığı ifade edilmektedir. Ülkede bulunan kamu hastanelerinin yabancı hastalar tarafından tercih edildiği ve Türkiye'nin 160 ülkeye hitap ettiği vurgulanmaktadır. Türkiye'nin sağlık turizmindeki başarısı, rakipleri tarafından tedirginlik yaratmaktadır. Ayrıca, Türkiye'ye sağlık turizmi için hasta gönderen ülkelerin de altyapıya yatırım yapmaya başladığı ve merdiven altı kuruluşlarla mücadele edilmesinin önemine dikkat çekilmektedir.

  • Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:31 Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Hekimhan'da cumhur ittifakının MHP'li belediye başkan adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarına hız vererek esnafları ve vatandaşları ziyaret ediyor. Destek amaçlı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve AK Parti eski milletvekillerinden Öznur Çalık da Tabaroğulları'na eşlik ediyor. Hekimhanlılar, Tabaroğulları'nın projelerini heyecanla dinliyor ve cumhur ittifakının hizmetlerine kavuşmayı bekliyor.

  • Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti
    11:31 Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlar için hasta ve engelli nakil araçları hizmeti sunacak.


Advertisement