Seyyar Şemsiye Tamircisi - Son Dakika
Güncel

Seyyar Şemsiye Tamircisi

ÇANAKKALE'nin Ezine ilçesinde, şemsiye tamircisi Ethem Tarar (68), bahar ve kış aylarında mesleğini ilçe ilçe gezerek yapıyor.

28.11.2018 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'nin Ezine ilçesinde, şemsiye tamircisi Ethem Tarar (68), bahar ve kış aylarında mesleğini ilçe ilçe gezerek yapıyor. Yağmurlarla birlikte işleri fazlalaşan ve bu işten ayda ortalama bin 500 TL kazanarak evinin geçimini sağlayan Tarar, yeni şemsiye fiyatının neredeyse tamir fiyatıyla aynı düzeye gelmesi nedeniyle mesleğin artık yok olmaya başladığını da belirtti.

Ezine ilçesinde yaşamını sürdüren 45 yıllık şemsiye tamircisi Ethem Tarar, bahar ve kış aylarında ilçe ilçe gezerek şemsiye tamir ediyor. Bahar aylarında yağmurların başlamasıyla birlikte tamir için takım çantasını alarak ilçe ilçe dolaşan evli ve bir çocuk babası Ethem Tarar, tamir ettiği şemsiyelerle evinin geçimini sağlıyor. Son olarak Bayramiç ilçesine giderek Atatürk Caddesi'nde tezgah açan Tarar, geldiğini duyurmak için belediye hoparlöründen anons yaptırdı. Anonsu duyan ilçe halkından bazıları şemsiyesinin kırılan telini değiştirdi, kimisi de yırtılan bezini. Bazı şemsiyelerin değerinin fazla olması, bazılarının ise anılarının bulunması nedeniyle çöpe atılamadığını ve tamir yoluna gidildiğini belirten Tarar, bu sayede ekmeğini kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Özellikle Çin malı ürünlerin çıkmasıyla birlikte şemsiye fiyatlarının çok düştüğünü ve neredeyse tamir fiyatına yeni şemsiye alındığını belirten Ethem Tarar, şöyle konuştu:

"Benim bir avantajım vatandaşın ayağına gitmem. Genelde bozulan şemsiyeler çöpe atılıyor artık. Bu nedenle bizim meslek yok olmaya başladı. Kimisi bu işi bıraktı, kemisi vefat etti. Çanakkale'de bir ben kaldım ama arada çöpe atmak yerine şemsiyesini tamir ettirenler de var. İlçelere işe gittiğimde, 5-10 tane şemsiye tamir ettiğim oluyor. Şemsiyenin arızasına göre de 5 ile 10 TL arasında tamir ücreti alıyorum. Bazı vatandaşlar ise 10 TL tamir parası vermek yerine 20 TL'ye yenisini alacağını söylüyor. Özellikle yağmurlar başlayınca benim de işlerim açılıyor. Yağmurların uzun sürmesi de benim işlerimin devam etmesini sağlıyor. Bahar ve kış aylarında aylık ortalama bin 500 TL civarında kazanıyorum." - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seyyar Şemsiye Tamircisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.


Advertisement