Sezer'den 'belgeli' Yanıt! - Son Dakika
Spor

Sezer'den 'belgeli' Yanıt!

Sezer\'den \'belgeli\' Yanıt!

Trabzonspor Kulübü ile Sezer Badur arasındaki anlaşmazlık sürüyor.

03.01.2012 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Kulübü ile Sezer Badur arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Gaziantepspor'dan Olcan Adın'ı transfer etmek için Sezer Badur'u, Gaziantep'e yollamak isteyen bordo-mavililer, Badur'un sözleşmesini tek taraflı feshetmesi nedeniyle bu düşüncelerini gerçekleştiremedi.

TrabzonSPOR'UN İDDİALARI

Bordo-mavili kulüp, Sezer'in sözleşmesini 30 günlük ihtar süresine uymadan yanlış feshettiğini ve bu nedenle halen kendi oyuncuları olduğunu iddia ediyor. Başkan Sadri Şener'in: "Kendi kendine feshederek gitti. Alman ekollerinde bu çok oluyor. ya Türkçe'yi iyi bilmediklerinden, ya da kendilerine iyi tercüme edilmediğinden böyle yapıyorlar. İhtarname gönderemeden sözleşmesini feshedemezdi. Biz de bu konuda şikayette bulunduk. Türkiye'de haklı olduğumuz bu davada Sezer'in başka kulübe transferi zor olur." açıklaması ise Badur'u oldukça kızdırdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sezer, olayın tamamen saptırıldığını iddia ediyor. Haklılığını Trabzonspor Kulübü'nün de bildiğini ancak bu tarz açıklamalarla kendisiyle ilgilenen kulüpleri korkutmak istediklerini söylüyor. Trabzonspor'dan yaklaşık 5 ay parasını alamadığını belirten Sezer, sözleşmesindeki özel maddeyi hatırlatıyor ve buna dayanarak sözleşmesini feshettiğini belirtiyor.

SEZER'İN Trabzon İLE İMZALADIĞI SÖZLEŞME

Sezer'in, Trabzonspor ile imzaladığı sözleşmesinde "İşbu kontratta yazan ödemelerin herhangi birinin belirtilen tarihlerden itibaren 90 gün içerisinde yapılmaması halinde futbolcu, TFF'nin Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri isimli Talimat hükümlerinde düzenlenmiş 30 günlük önce haber verme yükümlülüğüne gerek olmaksızın sözleşmeyi derhal ve tek taraflı olarak feshetme hakkına da sahiptir." maddesi yer alıyor.

SEZER'İN AÇIKLAMASI

Sezer Badur konuyla ilgili olarak "Sanırım başkanın sözleşmemdeki bu maddeden haberi yok. Bu maddeden haberi olmadığı için bu tarz açıklamalarda bulunarak beni küçük düşürüyor. Yalnızca kendilerini düşünüyorlar. Ben Almanya'da doğdum ama kanunları biliyorum, yaptıkları açıklamalarla kimseyi kandırmasınlar." ifadelerini kullandı.

Sezer ayrıcı, Trabzonspor yöneticilerinden Caner Çuvalcıoğlu'nun takastan bir gün önce kendisini aradığını ve sözleşme feshini geri çekmesini istediğinin altını çizdi. Trabzonspor Kulübü'nün yaptığı açıklamalar nedeniyle kulüplerin kendisine temkinli yaklaşmaya başladığını belirten Sezer, zor durumda bırakıldığını söylüyor.

KAPULLUOĞLU'NUN GÖRÜŞÜ;

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız TFF eski hukukçularından Kemal Kapulluoğlu da Sezer'in sözeşmesindeki özel madde nedeniyle kulübe ihtar çekmeden, sözleşmesini feshetmesi durumunda haklı olduğunu belirtti. Kapulluoğlu "Eğer Sezer, para mı ödeyin anlamında kulübe ihtar çekseydi, bu kulübe zaman verme anlamına gelirdi. Oyuncunun ifadesine göre ihtar çekilmemiş ve Sezer sözleşmesindeki özel maddeyi kullanarak kanuni hakkını kullanmış" ifadelerini kullandı.

İŞTE O SÖZLEŞMEDEKİ MADDE

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Sezer'den 'belgeli' Yanıt! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement