Sezgin Tanrıkulu: Bu Hükümet Grev Hakkına da Karşıdır İşçi ve Emek Düşmanıdır - Son Dakika
Güncel

Sezgin Tanrıkulu: Bu Hükümet Grev Hakkına da Karşıdır İşçi ve Emek Düşmanıdır

Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bu hükümet grev hakkına da karşıdır, işçi ve emek düşmanıdır.

18.02.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bu hükümet grev hakkına da karşıdır, işçi ve emek düşmanıdır. Metal işçilerinin grevlerinin ertelenmesi de bunu göstermiştir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, partisinin İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

"AK PARTİ ZİHNİYETİ İŞÇİ DÜŞMANI, EMEK DÜŞMANI, HAK DÜŞMANI"

Grev hakkının en temel sosyal hakların başında geldiğini ve bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Ancak bu hükümet grev hakkına da karşıdır, işçi ve emek düşmanıdır. Metal işçilerinin grevlerinin ertelenmesi de bunu göstermiştir. Milli güvenlikle ilgili olmayan bir iş kolunda milli güvenlik gerekçesiyle bir grev ertelemesi vardır. Bunun nedeni bu hükümetin, bu Bakanlar Kurulu'nun, AK Parti zihniyetinin işçi düşmanı, emek düşmanı, hak düşmanı olmasıdır" diye konuştu.

"EN TEMEL HAK KULLANILMIYORSA O ÜLKEDE, DEMOKRASİ, HUKUK, İŞÇİ HAKLARI, İNSAN HAKLARI YOKTUR"

İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de grev kararının ertelenmesini eleştirerek, "Milli güvenlik gerekçesiyle grev hakları ertelenme noktasında kadar getiriliyorsa, en temel hak kullanılmıyorsa o ülkede, demokrasi, hukuk, işçi hakları, insan hakları yoktur. En temel işçi hakkının yok olduğu bir dönemi yaşıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sezgin Tanrıkulu: Bu Hükümet Grev Hakkına da Karşıdır İşçi ve Emek Düşmanıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement