SGK İl Müdürü Hasgül: "Usulsüz K Belgesi kullanımını Sosyal Güvenlikte Başınıza İş Açabilir. - Son Dakika
Güncel

SGK İl Müdürü Hasgül: "Usulsüz K Belgesi kullanımını Sosyal Güvenlikte Başınıza İş Açabilir.

SGK İl Müdürü Hasgül: "Usulsüz K Belgesi kullanımını Sosyal Güvenlikte Başınıza İş Açabilir.

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül usulsüz; 'K Belgesi' kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu.

03.09.2019 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül usulsüz; 'K Belgesi' kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Hacı Ali Hasgül K Belgesini usulsüz kullananların herhangi bir iş kazasında ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirttiği açıklamasında: "Bilginiz gibi yurtiçi ticari taşıma işi K Belgesi ile disipline edilmiştir. K Belgesi belli şartları yerine getiren, taşıma işi yapan vatandaşlarımıza verilmektedir. Üzülerek belirtmek isterim ki K Belgesi kullanımında kişiler ve tüzel kişilikler aralarında gayri resmi sözleşmeler yaparak birbirleri üzerine araç tescili yaptıkları görülmektedir. Bu sayede K Belgesi alım ve kullanım şartlarını muvazaalı bir biçimde aşmaktadırlar. Ancak bu tescil işlemi sonucu araç kullanan kişilerin sigortalılık statüleri değişmekte ve oluşan veya oluşacak iş kazasında aracın tescili kimin üzerindeyse o kişi veya tüzel kişi işveren olarak sorumlu olmaktadır. İş kazası soruşturması sonucu oluşan ve işverene tahakkuk ettirilen peşin sermaye değeri ve bu peşin sermayenin maddi karşılığı düşünüldüğünde bunun işverene maddi yükü ciddi boyutlara ulaşmaktadır" dedi.

Hasgül kişilerin bu yola başvurmamalarını özellikle belirterek, "Araç sahibi olan kişi zaten başka sigortalığı yoksa 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı olmakta. Herhangi bir iş kazası durumunda kendi sigortalılığı üzerinden iş kazası aylık ve geliri alabilmektedir. Bu da kişilerin hukuk önünde sağlam bir konumda tutmaktadır. Kendi hukuki statüsüne uygun sigortalılık kişiyi ve hak sahiplerini ileride oluşabilecek maddi ve manevi risklere karşı korumaktadır" ifadelerini kullandı.

Halen Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden iş kazası soruşturmalarıyla ilgili de bilgiler de veren Hacı Ali Hasgül; "Şu anda ölümlü iki iş kazası soruşturmasında usulsüz K Belgesi kullanımına rastladık. Şahıslar öldüğü için geriye dönük yapılacak bir işlem de olmadığı için araç sahiplerini işveren olarak kabul etmekteyiz. İşveren sorumluluğunu araç tescili yapılan kişilere hukuken yüklemekteyiz. Soruşturma sonucu maddi külfeti getiren her türlü sorumluluk bu işverene rücu edilmektedir. Bu yüzden K Belgesini usulsüz bir biçimde kullanmayı, kullandırtmayı sonuçları cihetiyle araç sahiplerine tavsiye etmiyoruz." diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel SGK İl Müdürü Hasgül: 'Usulsüz K Belgesi kullanımını Sosyal Güvenlikte Başınıza İş Açabilir. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı
    12:56 Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı

    Karaman'da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü, otomobile çarparak yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
    12:56 Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

    Konya'nın Kulu ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, araçta yapılan aramada ve yol kenarında bir taşın altında bulunan siyah poşette 390 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli tutuklandı.

  • Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı
    12:55 Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı

    YEDAŞ'ın yaptığı analize göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'da Ramazan Bayramı'nda elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 7 oranında arttı. Bayramın en yüksek elektrik tüketimi ise 12 Nisan'da gerçekleşti. YEDAŞ, bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerine kesintisiz hizmet verdi.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti
    12:54 Ağrı'daki Öğrenciler Hatay'daki Çocuklara Yardım Etti

    Ağrı'daki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'daki çocuklara 5 bin oyuncak ve 2 bin kitap gönderdi. Valilik koordinesinde başlatılan çalışma sonucunda, Ağrı'daki okullar Hatay'daki okulların 'kardeş okulu' oldu. 'Kardeşim Seni Unutmadık' projesi kapsamında toplanan oyuncaklar ve kitaplar tıra yüklenerek Hatay'a gönderildi. Öğrencilerin bu dayanışma örneği, Hatay'daki çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşattı.

  • Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi
    12:54 Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

    Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Göbeklitepe'de sıra gecesi etkinliği düzenlendi. Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yerli ve yabancı ziyaretçiler türkülere eşlik edip halay çekti.

  • Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi
    12:54 Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında yapılan düzenlemenin asılsız olduğu açıklandı.

  • Kocasinan'a yeni cazibe merkezi
    12:52 Kocasinan'a yeni cazibe merkezi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yol çalışması, Kent Park Projesi ve çevre düzenlemesiyle Mithatpaşa'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.


Advertisement