Sgk Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Sgk Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Sgk Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

16.05.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumunca her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında yurt genelinde kutlanmakta olan 'Sosyal Güvenlik Haftası' Karabük'te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Karabük Sosyal Güvenlik İl binası toplantı salonunda SGK Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi.

TÜİK verilerine göre, 2016 yılında vatandaş memnuniyetini en çok yükselten kurumun SGK olduğunu belirten Yıldırım, "2009 yılından beri 16 Mayıs'ı içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Haftası olarak değerlendiriliyor. Yine bu yılda 15 - 21 Mayıs tarihleri arası tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerini kutlamaya çalışıyoruz. Kutlamaktan ziyade; sosyal güvenliği anlatmak, toplumda bir farkındalık oluşturmak, sosyal güvenliğin yaptığı iş ve işlemleri tanıtmak ve toplumun sosyal güvenlik şemsiyesi dışında kalan tüm kesimlerini, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alabilmeyi amaçlıyoruz. Çünkü sosyal güvenlik, insanların yaşlandıklarında, hastalandıklarında kendilerine asgari düzeyde bir geçim imkanı sağlayacak sistemdir. ve bütün insanlarımızında bu sisteme dahil olmasını amaçlıyoruz" dedi.

"Mevzuatımızda sürekli yenilenme ve iyileştirmeler söz konusu"

Tüm ihtiyaçları karşılayabilme adına mevzuatlarında sürekli yenilenme ve iyileştirmeler olduğunu belirten Yıldırım, "Tabi Sosyal Güvenlik Kurumu, toplumun tüm kesimini kapsadığı için gelişen hayat süreci içerisinde de talepler olabiliyor. İhtiyaçlarda değişiklikler olabiliyor, tüm bu ihtiyaçları da karşılayabilme adına mevzuatımızda da sürekli bir yenilenmeler oluyor, sürekli iyileştirmeler söz konusu. 2016 yılında yapmış olduğumuz değişikliklerle birlikte özellikle toplumun tamamını ilgilendiren bir genel sağlık sigortası vardı. Burada gelir testi uygulamalarını ortadan kaldırdık. Genel sağlık sigortası uygulamasını tek kaleme düşürdük. Özellikle üniversite öğrencisi olan ve 25 yaş altı olan öğrencilerimizin birikmiş olan genel sağlık sigortası borçlarını ortadan kaldırdık. Kısmi süreli olan çalışan kişilerin genel sağlık sigortası borçları vardı bu konuda değişikliğe gidildi. Er ve erbaşların genel sağlık sigortası yoktu bunlar Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılmaya başlandı. Birikmiş sosyal güvenlik prim borcu olanları 6736 sayılı kanun ile birlikte yapılandırıldı. Borcu dolayısıyla emekli olamayan kişilerin, banka kredisi kullanmak sureti ile emekli olmaları sağlandı. Emeklileri çok yakından ilgilendiren, emeklilerin promosyon ödemeleri gerçekleştirildi. Özellikle devlet memurları açısından emekli olmuş devlet memurları 30 yılın üzerindeki geçmiş olan sürelere ait kıdem tazminatını alamıyorlardı, yapılan düzenleme ile birlikte 30 yılı aşan süreye ait kıdem tazminatını da alabiliyorlar. Geçmiş alamamış olan emekliler de bundan faydalanabiliyorlar" diye konuştu.

"2016 yılında vatandaş memnuniyetini en çok yükselten kurum SGK"

TÜİK verilerine göre, 2016 yılında vatandaş memnuniyetini en çok yükselten kurumun SGK olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamış olduğu verilere göre, 2016 yılında vatandaş memnuniyetini en çok yükselten kurum, 9,2'lik bir artış ile Sosyal Güvenlik Kurumu olmuştur. Şuan toplamda Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaş memnuniyet oranı yüzde 67,9 seviyesine çıktı. Buda bizim yapmış olduğumuz çalışmalarda iyi yolda olduğumuzu gösteriyor" ifadelerini kullandı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sgk Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.


Advertisement