Shell'in Ceo'su Elektrikli Arabaya Geçiyor! - Son Dakika
Teknoloji

Shell'in Ceo'su Elektrikli Arabaya Geçiyor!

Shell\'in Ceo\'su Elektrikli Arabaya Geçiyor!

Dünya üzerinde elektrikli otomobillere olan talep gitgide artarken, elektrikli otomobiller yavaş yavaş herkesin rüyalarını süslemeye başladı.

30.07.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya üzerinde elektrikli otomobillere olan talep gitgide artarken, elektrikli otomobiller yavaş yavaş herkesin rüyalarını süslemeye başladı.

Herkes elektrikli bir otomobilin hayalini kurarken, dünyanın en büyük petrol şirketlerinden olan Shell"in CEO"sunun da böyle bir istekte bulunması ise herkesi şaşırttı.

Shell"in CEO"su Ben van Beurden: "Bir sonraki otomobilim elektrikli olacak!"

Elektrikli araçlar gittikçe popülerlik kazanırken petrol şirketlerinin bu konuda ne yapacağı ise oldukça merak konusuydu.

Avrupa"nın en büyük petrol şirketlerinden olan Shell"in CEO"sunun canlı yayında söylediği bir cümle ise şok etkisi yarattı. Ben van Beurden Bloomberg TV"ye yaptığı açıklamada bir sonraki otomobilinin elektrikli olacağını açıkladı.

Shell'in Ceo'su Elektrikli Arabaya Geçiyor!

Dünya ekonomilerinin fosil yakıtlardansa elektrik kullanımına doğru geçmesinin iyi bir şey olduğunu belirten Beurden, "Eğer 2 derecelik küresel ısınmadan kaçınmak istiyorsak, daha fazla oranda elektrikli, hidrojen yakıtla ve gazla çalışan otomobil penetrasyonuna ihtiyacımız var" dedi.

Hatırlanacağı üzere İngiltere ve Fransa, küresel ısınmayı 2 santigrat derecenin altında tutmak amacıyla 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araçların satışlarını yasaklayacağını duyurmuştu. Bunun ardından en büyük otomobil üreticilerinden olan Volvo ise 2019"dan itibaren sadece elektrikli yada hibrit araç üreteceğini açıkladı.

Öte yandan Shell, daha önceleri yaptığı bir açıklamada yenilenebilir enerjiye ve elektrikli otomobillere yıllık 1 milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Shell'in Ceo'su Elektrikli Arabaya Geçiyor!

Sadece otomobil sektörünün değil hava araçlarının ve ağır yük taşımacılığının da alternatif yakıtlara başvurulmasının gerekliliğinin de altı çizildi. Halihazırda ise Shell, Avrupa"daki istasyonlarına elektrikli araç şarj ünitelerini yerleştiriyor.

Şirketin CEO"su gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını da belirtirken, Shell sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Van Beurden"in otomobilini Eylül ayında değiştireceği ve Mercedes Benz S500e alacağını söyledi.

Buna ek olarak şirketin CFO"su Jessica Uhl"un da halihazırda sadece elektrikle çalışan bir BMW i3 kullandığı belirtildi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Shell'in Ceo'su Elektrikli Arabaya Geçiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement