Shenhua Başkanı: Burak Kim? - Son Dakika
Spor

Shenhua Başkanı: Burak Kim?

Bruce Zhou, Türkiye'ye geldikten sonra haklarında çok fazla yalan haber çıkmasından şikayetçi olduklarını söyleyerek sözlerine başladı.

18.01.2016 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bruce Zhou, Türkiye'ye geldikten sonra haklarında çok fazla yalan haber çıkmasından şikayetçi olduklarını söyleyerek sözlerine başladı.

Ersan Adem Gülüm'ün ilgiledikleri bir futbolcu olduğunu doğrulayan Zhou, ancak henüz resmi bir teklif yapmadıklarının altını çizdi.

"Türkiye'de, Ersan dışında da izlemek istediğimiz futbolcular var" diyen Shenhua Başkanı, bu isimler arasında adı geçen Burak Yılmaz'ı ise tanımadığını söyledi.

İşte Shanghai Shenhua Başkanı Bruce Zhou'ya sorularımız ve verdiği yanıtlar:

- İstanbul'a geliş sebebinizi öğrenebilir miyiz?

Takımımız yeni sezon öncesi İspanya'da kamp döneminde. Bizim de transfer için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'ye önemli takımların maçlarını izlemek için geldik. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin maçlarını izlemek istiyorduk. Beşiktaş maçı iptal oldu, umarım Fenerbahçe maçını izleyebiliriz. Beğendiğimiz futbolcular var, onları canlı izlemek istiyoruz. Belki daha sonra teklif aşamasına geçebiliriz.

-Ersan Adem Gülüm için Beşiktaş'a 5 milyon euro'luk resmi teklif yaptığınız iddia ediliyor. Bu doğru mu?

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim; şu an için Beşiktaş'a yaptığımız resmi bir teklif yok. Ersan'dan bize çok bahsedildi, izlediğimiz maçlarında da iyi bir futbolcu olduğunu gördük. Takımımızın savunmasına güç katabilecek bir futbolcu. Ersan'ı kadromuzda görmek isteriz ama tabii ki bunun için şartların biraz daha olgunlaşması lazım. Ersan için geçtiğimiz transfer döneminde Çin'den başka kulüplerin de teklif yaptığını biliyoruz. Ersan, Avustralya pasaportu ve yabancı kategorisinde sayılmaması nedeniyle Çin takımları için çok cazip bir isim. Umarım bu transfer girişimi bizim için istediğimiz gibi sonuçlanır.

"ROBIN VAN PERSIE, NANI VE DIEGO'YU KİM İSTEMEZ!"

-Fenerbahçe maçını da izleyeceğini söylediniz. Fenerbahçe'den transfer etmek istediğiniz bir isim var mı?

Türk futbolu bizden daha ileride ve bilgi almak istiyoruz, bu nedenle maçları izliyoruz. Her izlediğimiz takımdan oyuncu alacağız diye bir şey yok. Fenerbahçe'de de çok önemli yıldızlar var. Tabii ki Robin van Persie, Nani ve Diego'yu kim kadrosunda görmek istemez!

-Türkiye'de beğendiğiniz oyuncular kimler? Kendi takımınızda görmek istediğiniz isimler var mı?

Robin Van Persie, Nani, Diego Ribas, Ricardo Quaresma ve tabii ki Wesley Sneijder en beğendiğimiz isimler.

-Bu isimlerden birini ya da bir kaçını Shenhua'da görebilir miyiz?

Tabii ki hepsi dünya çapında isimler ve takımımızda görmek isteriz ama şu an transfer dönemi devam ediyor, isim açıklayarak kulübümüzü ve oyuncuları zor durumda bırakmak istemiyoruz. Türk ya da yabancı farketmiyor. İstediğimiz mevkii de bir oyuncu olursa transfer etmeye çalışacağız.

-Bu transfer döneminde Burak Yılmaz için yıllık 5 milyon euro, kulübü Galatasaray'a da 10 milyon euro bonservis bedeli teklif ettiğiniz iddia edilmişti...

Burak Yılmaz kim? Maalesef tanımıyorum. Ne gelip izledim, ne de Burak Yılmaz için Galatasaray'a bir teklif yaptık. Bu tamamen yalan bir haber.

Burak Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı 8 gol!

"DEMBA BA BEKLENTİLERİMİZİ FAZLASIYLA KARŞILADI"

- Demba Ba kısa süre kaldığı Türkiye'de büyük iz bıraktı. Demba Ba'dan memnun musunuz?

Demba Ba da Çin'de olmaktan dolayı çok memnun. Onu alırken çok büyük beklentilerimiz vardı ve Demba Ba bunları fazlasıyla karşıladı. Demba Ba lider özellikleri olan büyük bir futbolcu. Attığı gollerle takımımıza büyük güç katıyor. Demba Ba, Shenhua forması giydiği için çok mutluyuz.

-Daha önce siz ya da bir yetkiliniz, Türkiye'ye bir futbolcuyu izlemek için geldiniz mi?

En son 2009'da Roberto Carlos'u izlemek için İstanbul'a gelmiştim. Fenerbahçe'nin evinde oynadığı bir maçı izlemiştim. Türk Ligi'nin o gün ileri bir seviyede olduğunu gördüm. Dünyaca ünlü yıldızların Türkiye'de oynadığını görmek, tribünlerin coşkusu ve ortaya konan futbol beni etkilemişti. Roberto Carlos'un Senhua'ya gelmesini isterdim.

"DROGBA'YI GALATASARAY'A KAPTIRDIĞIMIZ İÇİN ÜZÜLDÜK"

-Drogba ve Anelka gibi Türkiye'de de oynamış dünya çapında yıldızlar takımınızın formasını giydi. Bu isimlerden beklediğiniz verimi aldınız mı?

İkisi de çok büyük oyunculardı. Drogba ve Anelka yetenekleriyle tüm dünyayı büyülemiş yıldızlar. Ülkemizde de büyük ilgi gördüler. Oynadıkları her maç gündem oldu. Amacımız yıldız futbolcularla futbola olan ilgiyi arttırmak ve bunda da başarılı olduk. Drogba'yı Galatasaray'a kaptırdığımız için üzülmüştük. Davalık da olmuştuk ama artık bu çok geride kaldı.

-Bir futbolcunun adı Çin kulüpleriyle geçince fiyatlar ikiye-üçe katlanıyor...

Biz hangi futbolcunun ne kadar edeceğini biliyoruz. İşlerinde uzman scout ekiplerimiz var. Yabancı oyuncu konusunda sınırlama da olduğu için transfer edeceğimiz isimleri iyi seçmeye çalışıyoruz. Paramızı boşa saçmıyoruz. Aldığımız büyük yıldızlar, futbola olan ilgiyi arttırmak için planlı yapılan çalışmalar.

-İstanbul'dan ne zaman ayrılacaksınız?

Salı günü İstanbul'dan Çin'e döneceğiz.

Shenhua Başkanı: Burak Kim?
Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Shenhua Başkanı: Burak Kim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement