Sibel ünli'nin babası ile abisinden açıklama - Son Dakika
Güncel

Sibel ünli'nin babası ile abisinden açıklama

* Baba Ali Zeki Ünli,"Yalan, Allah'a çok şükür bizim her şeyimiz var. Hiçbir sıkıntımız yok, devlet de yardım ediyor çok şükür, burs da var"Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Feridun AÇIKGÖZ / İstanbul DHASamatya'da denizde cesedi bulunan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve...

06.01.2020 15:07  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Baba Ali Zeki Ünli,

"Yalan, Allah'a çok şükür bizim her şeyimiz var. Hiçbir sıkıntımız yok, devlet de yardım ediyor çok şükür, burs da var"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Feridun AÇIKGÖZ/ İstanbul DHA

Samatya'da denizde cesedi bulunan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sibel Ünli'nin babası Zeki Ünli ve ağabeyi Aydın Ünli açıklamalarda bulundu.

Güngören Köyiçi'nde bulunan Batmanlılar Derneği'nde taziyeleri kabul eden baba Zeki Ünli, 'Söyledikleri her şey yalandır. Diyorlar ki, 'bir aydır kayıp'. Yalan. Bizim evimiz Muş'ta var, Bursa'da var, burada var. Aylığımız çok şükür en az 10 bine kadar var. Bu yalanı hangisi yapmıştır. Böyle şeyler ayıptır, yapılmaması gerekir. Bu acı günümüze böyle şeyler yakışmaz" şeklinde konuştu.

Baba Ünli, 'Parasızlıktan mı böyle bir şey yaptı?" sorusuna, 'Yalan, Allah'a çok şükür bizim her şeyimiz var. Hiçbir sıkıntımız yok, devlet de yardım ediyor çok şükür, burs da var. Böyle bir şey yakışmıyor. Devleti kötülemek için böyle yapıyorlar" şeklinde yanıt verdi.

"BU BİZİ GERÇEKTEN ÇOK ÇOK ÜZMÜŞTÜR"

Ağabey Aydın Ünli ise, "Bu günümüzde bizimle olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok acı bir kaybımız var. Kardeşim Sibel Ünli maalesef çok acı bir şekilde hayatına son verdi. Ama sosyal medyada ve başka yerlerde bizim ailemizin onurunu rencide eden, kendisinin hatırasına hakaret eden bir sürü şey paylaşıldı. Bu bizi gerçekten çok çok üzmüştür. Bundan dolayı bir basın açıklaması ihtiyacı hissettik. Bunun için bir basın metni hazırladık" dedi. Ağabey Ünli, soru almayacağını da belirti.

"ÜÇ YILDIR BİRDEN FAZLA İNTİHAR GİRİŞİMLERİNDE BULUNMUŞTUR"

Ailenin yazılı açıklaması şu şekilde:

"Öncelikle bizimle acımızı paylaşan taziyemize gelen veya gelemeyen tüm insanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ailemizin yaşadığı bu elim hadisenin ulusal gündemde ve sosyal medyada fütursuzca kullanılması bizi derinden üzmüştür. Bu açıklamayı geç yapabildik çünkü acımızı yaşıyorduk. Bugün bizi bu acı günümüzde bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktılar. Bildiğimiz gerçekleri anlatmak için, yanlış ve art niyetli paylaşımlara mani olmak için, intihar gibi bir elim hadisenin yüceltilmesine ve özendirilmesine engel olmak için bu basın açıklamasını, taziyemizin hala devam ettiği bu acı günde de olsa, halka açıklama zorunluluğu meydana getirmiştir. Kardeşim merhume Sibel Ünli yaklaşık bir yaşında geçirdiği ağır bir ateşli hastalık sonrası günlerce hastaneye yatırılmıştır. Bu hastalık sonrası tekrarlanan sara (epilepsi) krizlerini farklı zamanlarda yaşamış ve kendisi bu hastalığı sonrası antiepileptik tedaviler almıştır. Ergenliğe girmeye başladığı süreçten itibaren çeşitli duygu durum bozuklukları yaşamıştır. Kardeşimiz bu durumdan dolayı psikiyatri doktorlarına götürülmüştür. Kardeşimizin çeşitli tedaviler alması sağlanmıştır. Buna rağmen son üç yıldır birden fazla olan başarısız intihar girişimlerinde bulunmuştur. İntihar girişimlerinden sonra 'major(ağır) depresyon' tanısıyla iki defa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları servisine yatırılmıştır. Önerilen tedavileri hastane dışında da sürdürmesi için ailesi ve yakın arkadaşları tarafından destek kendisine olunmuştur. Düzenli olarak psikolog ile görüşmesine olanak sağlanmıştır"

"AİLEMİZ SOSYAL YARDIM KARTI ALMIŞTIR"

"Tüm bunlara rağmen ailecek yaşadığımız sosyoekonomik durum ve kardeşimizin sosyal ağlarda maruz kaldığı siber zorbalık, kardeşimizin duyarlı ve hassas kişilik yapısı kendisinin yaşama azmini bitirmiştir. Yüzme bilmeyen kardeşim 3 Ocak 2020 Perşembe gecesi Fatih ilçesi Samatya Sahili'nde denize atlayarak yaşamına son vermiştir. Ailemiz geçmişte yaşadığı sosyoekonomik sorunlar yüzünden İstanbul Valiliği, Güngören Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurmuş, kanunun uygun gördüğü ayni ve nakdi yardım almıştır. Okuyan kardeşlerime öğrenci yardımı verilmiştir. Ailemiz Sosyal Yardım Kartı almıştır. Dini bayramlarda gıda yardımı almıştır. Kardeşimiz Aydin Ünli Bu sonbaharda tıp doktoru olarak Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanması gerçekleşmiştir, ailemizin maddi olanakları iyileşmiştir. Bu yüzden bize yapılan yardımların bizden daha muhtaç durumdaki ailelere verilmesi için bu kurumlardan yardım almayı bıraktık. Son olarak yüce devletimizden ailemizin bu sosyal travmalardan sonra yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesi psikiyatrik destek almayı saygıyla talep ediyoruz"

GÜNGÖREN'DE OTURUYORDU

Bu arada Sibel Ünli'nin Güngören'deki evlerinde anne ve ablasıyla yaşadığı öğrenildi.

Sibel ünli\'nin babası ile abisinden açıklama
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sibel ünli'nin babası ile abisinden açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.


Advertisement