Siber Güvenlik Uzmanı: Çiftlik Bank CEO'su Aydın Sao Paulo'da - Son Dakika
Güncel

Siber Güvenlik Uzmanı: Çiftlik Bank CEO'su Aydın Sao Paulo'da

Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, Çiftlik Bank CEO'su firari Mehmet Aydın'ın telefonuna güvenlik zaafiyetiyle erişim sağladığını belirterek Aydın'a ait konum bilgilerinin Brezilya'nın Sao Paulo şehrini gösterdiğini söyledi.

27.04.2018 10:43  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, Çiftlik Bank CEO'su firari Mehmet Aydın'ın telefonuna güvenlik zafiyetiyle erişim sağladığını ifade ederek 'Tosuncuk' lakaplı Aydın'a ait konum bilgilerinin Brezilya'nın Sao Paulo şehrini gösterdiğini söyledi. Binlerce kişiyi dolandırarak yurtdışına kaçan Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın'a ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, Mehmet Aydın'ın cep telefonuna 'zero day exploit' diye bilinen bir güvenlik açığıyla erişim sağladığını belirterek ve Aydın'ın Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yaşadığını iddia etti.

MAĞDUR GİBİ İRTİBATA GEÇMİŞ

Mesut Uçar, Mehmet Aydın ile bir mağdur gibi irtibat kurduğunu ve gönderdiği link sayesinde Aydın'ın IP adresi ile detaylı konum bilgilerine ulaştığını belirterek, "Kendisiyle bir Çiftlik Bank mağduru olarak görüştüm. Bir mail gönderdim. Amacım kendisinin gönderdiğim mail sayesinde oltaya düşmesini sağlamaktı. Gönderdiğim linke tıkladı ve kendisinin burada kullandığı telefon üzerinde bulduğum zafiyet ile verilerine, bilgilerine ulaştım. Şuan aktif olarak Uruguay'da değil Brezilya Sao Paulo'da bulunuyor. Aktif konumu orada görünüyor. Kendisinin kullandığı telefon üzerinde bulduğumuz bir zero day exploit diye tabir ettiğimiz bir güvenlik zafiyetiyle telefonuna erişim sağladık. Aktif olarak konumu, IP adresi vb. bilgileri şuan elimizde mevcut. Bunun dışında kendisi Amerika Net'ten bir SIM kart almış. Bu hattı ya başkasının adına aldı ya da kendi adına aldı bunu bilmiyoruz eğer ulaşılırsa zaten nereden alındığı ne şekilde alındığı zaten ortaya çıkacaktır. Şuan aktif olarak kendisi interneti zaten GSM operatörünün hücreselinden bağlanıyor. Herhangi bir WİFİ üzerinden internete çıkış yapmıyor. Aktif konumu Brezilya Sao Paulo'da" diye konuştu.

Siber Güvenlik Uzmanı: Çiftlik Bank CEO'su Aydın Sao Paulo'da

"ELİMDE OLAN BÜTÜN BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAKTAN MUTLULUK DUYARIM"

Güvenlik güçlerinin talep etmeleri halinde elindeki bilgileri paylaşabileceğini söyleyen Uçar, "Eğer bu konuyla alakalı devletimizin güvenlik güçleri bir bilgi talep ederlerse ben kişinin elimde olan bütün bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyarım. Kendisinin nerede olduğu ve ne yaptığı elimizde mevcuttur. Kendisi söylenilen veya medyada gözüken aktif Uruguay konumunda değil Brezilya Sao Paulo'dadır. Güvenlik güçleri talep ederlerse gerekli bilgileri ve anekdotları kendisiyle paylaşmaktan mutluluk duyarım" dedi.

"AMACIMIZ KİŞİNİN NEREDE OLDUĞUNU BULMAK VE YETKİLİLERE BİLGİ VERMEKTİ"

'Tosuncuk'un bulunup Türkiye'ye getirilmesi için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade eden Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, mağdur olanlara üzüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor ve bundan dolayı da toplumumuzun, vatandaşlarının bu denli bir sanal oyundan dolayı mağdur edilmesi ister istemez mağdur olanları üzdüğü kadar bizleri de üzmüştür. Amacımız kişinin nerede olduğunu bulmak ve yetkililere bilgi vermekti. Bundan dolayı bu kişinin telefonunu hacklemek gereği duyduk. Çıkan paranın miktarı hala bilinememektedir. Paralar bitcoin üzerinden dışarıya servis edilmiştir. Sonuç olarak ülkemizden belli miktarda bir para dışarıya çıktı. Bunu hiçbir ülke vatandaşı istemez, biz de istemiyoruz. Tek isteğimiz kendisinin bulunup ülkeye getirilmesi ve mağdur olan insanların paralarının verilmesi."

Siber Güvenlik Uzmanı: Çiftlik Bank CEO\'su Aydın Sao Paulo\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siber Güvenlik Uzmanı: Çiftlik Bank CEO'su Aydın Sao Paulo'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • GARİBAN : Enayiler muhtac olan biri gelse dardayım deseler bir kuruş vermezler yee tosunum yee fındıkta kır 12 0 Yanıtla zerko: futbol bahislerine maçlara iddaya hergün kendinizi becertirsiniz sonra dolandırılan mağdurlara laf atarsınız al birini vur ötekine 0 2
  • memati baş: zaten akıllısı bizi bulmaz polisin interpolün bulamadığı yada bulmak istemediği adamı sen nasıl buldun ziyaaaa 2 1 Yanıtla
  • afddsf: siber güvenlik uzmanı muhahahaa:) 0 3 Yanıtla
  • doğrucu: Günahını almayın adamın.. inek almaya gitmiştir oralara, :) 1 1 Yanıtla
  • Kurban cadiri: Tosunu kurbana kadar saklayalim 2 0 Yanıtla
  • Feza mantar tabancası yön.kur.bşk.: Tamam da topraam her şeyi detaylı anlatmışsın. Tosun artık orada durur mu kaçtı.. Telefonu da attı yenisini alır zaten parası çok. Sen yine bir mail at belki açar. 2 0 Yanıtla
  • ceyda: sen kendini kahramanmnı sandın şimdi ukala? utanmadan reklamını yapmaya ve adını duyurmaya çalışıyor.bu devletin askeriyesi,miti o dolandırıcıyı er geç yakalayacaktır zaten.devletin buna gücü yeter. 0 1 Yanıtla
  • YAZIKKKKK: Bu adamlaranasıl güvenipte para verirsiniz hala aklım almiyo yani.. adamın tipine baktıgında beyin olmadıgını anlayabiliyorum.moron gibiler... 1 0 Yanıtla ibo: beyin olmasa bu kadar insanı nasıl dolandırsın bence adam inanılmaz zeki 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.


Advertisement