Sibirya'nın Mavi Gözü; Baykal Gölü - Son Dakika
Turizm

Sibirya'nın Mavi Gözü; Baykal Gölü

Sibirya\'nın Mavi Gözü; Baykal Gölü

Rusya'da Sibirya'nın güneyinde ve Irkustk şehrinin yakınında bulunan Baykal Gölü, Sibirya'nın Mavi Gözü olarak adlandırılıyor.

12.06.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en derin gölü unvanına sahip olan Baykal Gölü, turkuaz mavisi görünümü nedeniyle, dünyanın en temiz suyuna sahip ve dünyadaki içme suyunun %20'sini barındırıyor. Sadece bu gölde yetişen balık türlerinin yanı sıra, Rusya'nın yalnızca Baykal Gölü'nü araştırmak için göle özel bir denizaltı yaptığı biliniyor.

Baykal Gölü, 25-30 milyon yıl tahmin edilen yaşıyla jeolojik olarak en eski göllerden biri olarak kabul edilmektedir. Dünyada sadece Ladoga Gölü ve Baykal'da tatlı su fokları yaşamaktadır ve göl, kendine özgü bir ekosistem oluşturmuştur.

Doğa ve kültür dolu bu özel deneyimin içinde:

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, dünyanın en derin gölü olan Baykal Gölü, muhteşem manzarasıyla Baykal Gölü'nü birçok açıdan görebileceğiniz "Circum-Baikal" Treni, İrkutsk, Prens Volkonski'nin Sarayı, Znamenski Katedrali, Olkhon Adası da var.

Ayrıca adanın en kuzey ucu olan Khoboy Burnu, adadaki en büyük yerleşim birimi Kujir, Ogoy Adası, Kökenindeki gizemi korusa da Türk ve Moğol kültürleriyle yoğrularak vücut bulduğuna inanılan Buryat Kültürü bu gezinin olmazsa olmazları…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Turizm Sibirya'nın Mavi Gözü; Baykal Gölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement