Sıcak basmasın içiniz ferahlasın - Son Dakika
Magazin

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR LİMONATATRC American Dinner'ın sahibi, şef Ali DövencNE LAZIM?6 kalın kabuklu limon 250 gr şeker 1 litre soğuk suAcı baharat karışımı için1 tatlı kaşığı kurutulmuş ve dövülmüş acı Balıkesir biberi 1 tatlı kaşığı yağlı Maraş pulbiber 1 tatlı kaşığı Gaziantep ipek...

13.06.2020 08:31  Güncelleme: 07:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR LİMONATA

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

TRC American Dinner'ın sahibi, şef Ali Dövenc

NE LAZIM?

6 kalın kabuklu limon

250 gr şeker

1 litre soğuk su

Acı baharat karışımı için

1 tatlı kaşığı kurutulmuş ve dövülmüş acı Balıkesir biberi

1 tatlı kaşığı yağlı Maraş pulbiber

1 tatlı kaşığı Gaziantep ipek kırmızı pulbiber

1 tatlı kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş hibiskus

1 fiske tuz

1 tatlı kaşığı şeker

NASIL YAPARIM?

? Limon kabuklarını beyazlarını almamaya dikkat ederek rendeleyin. Rendelenen kabukları şekerle iyice ovup hamur kıvamına getirin. Limonların bir kısmının suyunu ovduğunuz şekerli kabukların üzerine sıkın. Üstü kapalı 3-4 saat bekletin. Soğuk suyla istenilen ölçüde sulandırıp içime hazır hale getirin.

? Servis için: Hazırladığınız baharat karışımını bir kaseye koyun. Bardağın ağzını limonatayla ıslatıp kenarlarını karışıma yapışacak şekilde bastırıp çevirin. Limonatayı bardağın kenarlarına gelmeyecek şekilde doldurun. En son üzerine bir fiske daha baharat karışımı ekleyin. İsterseniz kurutulmuş, kavrulmuş acı Arnavut biberiyle süsleyip servis edebilirsiniz.

AYRANIN ACI HALİ

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

Muutto İstanbul'un sahibi, şef Umut Karakuş

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

ÖĞÜNLERE FERAHLIK

Acı ayran, yaz aylarındaki öğünlerinize ferahlık katacak.

NE LAZIM?

2 adet Şanlıurfa baş biber

100 ml soda

1/2 adet limon suyu

500 gr yoğurt

1 yemek kaşığı tuzlu keçi yoğurdu

NASIL YAPARIM?

Biberleri önce ızgaralayın. Ardından soda, limon suyu, yoğurt ve tuzlu keçi yoğurduyla birlikte robotta çekin. Sonra karışımı tülbent veya ince elekten süzün. Yaklaşık iki saat, 4 dereceye ayarlı dolapta soğuttuktan sonra servis edin.

FARKLI AROMALARDA ÜÇ SOĞUK ÇAY TARİFİ

Şef Refika Birgül

LİMONLU

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

NE LAZIM?

1 su bardağı çay

3 çorba kaşığı esmer şeker

1 su bardağı su

1 limonun kabuğu

Yarım limonun suyu

2 dal nane

2 avuç buz

NASIL YAPARIM?

Sürahiye daha önce demlediğiniz; bir büyük su bardağı, yaklaşık 250 ml ılık çay koyun. İçine üç çorba kaşığı esmer şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine yine bir o kadar soğuk su ilave edin. Bir limonun kabuğunu içine rendeleyin. Yarısının suyunu sıkın. Aynı limonun diğer yarısını da dilimleyip içine atın. İki avuç dolusu buzu ekleyin. Son olarak, varsa 2 dal naneyi de ilave edince nefis limonlu buzlu çayınız hazır.

ŞEFTALİLİ

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

NE LAZIM?

2 şeftali

1/2 su bardağı çay

1 büyük su bardağı su

1/2 su bardağı şeker

NASIL YAPARIM?

Küçük bir tencereye iki tane şeftaliyi dilimleyerek koyun. Üzerine 250 ml su ekleyin ve şeftaliler iyice yumuşayıp suya rengini verene kadar kaynatın. Bu suyu sıcakken süzüp içine aynı bardağın yarısı kadar şeker ve çay ekleyin, karıştırın. Pişen şeftalilerin kabuğunu soyarak robottan geçirip püre olana kadar çekin. Bir bardağın çeyreği kadar suyu bu püreye ekleyin. Sürahinin kalanını buzla doldurun. Buzlu çayınız hazır.

KAVUNLUw

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

NE LAZIM?

2 kavunun çekirdekleri

1 litre su

2 su bardağı şeker

1 büyük su bardağı çay

1 dilim kavun

NASIL YAPARIM?

Çekirdekleri kurutun ve un gibi değil ama iri parçalar da kalacak şekilde robotta çekin. Bu malzemeyi tencereye koyup üzerine 1 litre su koyun. 10-12 dakika kaynatın. Beşinci dakikasında içine iki bardak şeker koyun. Bir tülbentle karışımı süzün. İçinden bir büyük su bardağı kadar alıp sürahiye koyun. Üzerine yine aynı bardakla çay ekleyin. Bir dilim kavunun içini pürüzsüz olana dek robottan çekin ve buzlu çaya ilave edin.

TAZE KEKİK KOKUSUNU İÇİNİZE ÇEKİNw

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın

Şefin özel kokteyli Fella

Şef Sinan Büdeyri

NE LAZIM?

1/3 bağ kuzukulağı

1 bardak limon suyu

1/2 bardak şeker

1 bardak su

Taze kekik

1 adet misket limonu

1 bardak sade kombuça

NASIL YAPARIM?

Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, soğuması için dolaba koyun. Kuzukulaklarını iyice yıkadıktan sonra soğuttuğunuz şerbeti de ekleyerek robotta çekin ve tel süzgeç yardımıyla süzün. Karıştırmak için bir kavanoz ya da shaker kullanabilirsiniz. Kavanozun yarısına kadar buz doldurun. İçerisine limon suyunun yarısını ve karışımı; taze kekik ve kombuçayı da ekleyerek iyice çalkalayın. Geniş bir bardağa doldurup üstünü misket limonu dilimleri ve taze kekikle süsleyebilirsiniz.

BUZ GİBİ...

Sıcak basmasın içiniz ferahlasın
Kavunlu naneli frozen

Mathilda's Cocktail Bar & Kitchen'ın ortağı Vedat Akarın

NE LAZIM?

Çekirdekleri ve kabuğu ayrılmış Kırkağaç kavunundan 150 gr

3-5 yaprak nane

Yarım limonun suyu

NASIL YAPARIM?

Önce kavunları küp küp doğrayıp 1 saat kadar dondurucuda bekletin. Ardından limon suyu, nane ve kavunları robotta iyice çekin. İçeceğiniz hazır! Buzlukta beklettiğiniz bir bardakla servis ederseniz uzun süre soğuk kalır.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Sıcak basmasın içiniz ferahlasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    17:13 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Kavacık Görele Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ünlü isimler katıldı. Akın Petekkaya'nın cenaze namazı kılındıktan sonra Görele Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze alanında yaşanan bir olayda Saruhan Hünel, kalabalığın içindeki bir vatandaşa çarptı ve vatandaşın ayağı şişerek morardı. Hünel, kaza sonrası yaşanan gerginlik üzerine açıklama yaparak, hastaneye gitmeyi teklif ettiğini söyledi.

  • Koronavirüs Nedeniyle Mavi Mağara Filminin Çekimleri Ertelendi
    17:12 Koronavirüs Nedeniyle Mavi Mağara Filminin Çekimleri Ertelendi

    Kerem Bürsin, Mavi Mağara filmi çekimlerine çıkmadan önce koronavirüs testi yapıldı. Test sonucunda pozitif çıkan oyuncu nedeniyle çekimler ileri bir tarihe ertelendi. Filmde Kerem Bürsin, Cem adlı askeri karakteri canlandıracak.

  • Survivor All Star'da Aleyna kazandı, Aysu gözyaşlarına boğuldu
    17:12 Survivor All Star'da Aleyna kazandı, Aysu gözyaşlarına boğuldu

    Survivor All Star'da yapılan performans eşleşmesinde Merve eleme potasından kurtuldu. Aleyna ve Berna arasındaki düelloda ise Berna galip geldi. Aleyna ve Aysu final etabına kaldı ve kıyasıya mücadele etti. Sonunda Aleyna, Aysu'yu 5-3'lük skorla yenerek kazanan oldu. Aysu ise veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı ve geçtiğimiz sene hayatını kaybeden arkadaşına ithaf etti.

  • Aleyna Tilki'ye 50 Bin Kişilik Konserde Sürpriz Doğum Günü Kutlaması
    17:11 Aleyna Tilki'ye 50 Bin Kişilik Konserde Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

    Adana Ceyhan Cumhuriyet Meydanı'nda 50 bin kişiye konser veren Aleyna Tilki, orkestrasının beklenmedik bir şekilde 'İyi ki doğdun Aleyna' şarkısına başlamasıyla şaşırdı. Seyircilerin de katılımıyla Aleyna Tilki yeni yaşını müthiş bir koro eşliğinde kutladı. Konserine devam eden Tilki, dansçılarıyla birlikte muhteşem bir şov sergiledi.

  • Seçimlerden Sonra Ne Olacağı Belli Değil
    17:10 Seçimlerden Sonra Ne Olacağı Belli Değil

    Hüseyin, mahalle kahvesinde otururken seçimlerden sonra ne olacağının belli olmadığını söyleyen insanları izler. İsmail ve Yeter terapist Jale'nin ofisine giderek ilişkilerini düzeltmeye çalışırken İbrahim'in tartışmasıyla karşılaşırlar. Yönetmen İbrahim'in filminde oynayacak olan Burcu'nun sevgilisi Hüseyin, açık sözlülüğüyle diğer oyuncuları rahatsız eder. Mesut, zengin olma hayalleriyle iki kadınla buluşma ayarlar ancak planı istediği gibi gitmez. Çiçek'in sevgili seçimi televizyon programında değerlendirilir ve herkesi şaşırtır. Paşa, Jale'nin ailesiyle tanışırken yanlış telaffuzlarıyla Mesut'u sinirlendirir ve kafede karışıklık çıkar.

  • Hasan Can Kaya, Hayranıyla Birlikte Olabileceğini Söyledi
    17:09 Hasan Can Kaya, Hayranıyla Birlikte Olabileceğini Söyledi

    Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, hayranıyla birlikte olabileceğini söyledi. Aşık olmanın birine hayranlık da içerdiğini belirten Kaya, karşılıklı etkileşim olduğunda birbirlerine hayran olduklarını ifade etti.

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • Antalya'daki kültür merkezinin bakımsızlığı olay çıkardı! Muhittin Böcek ve Tamer Karadağlı birbirine girdi
    15:59 Antalya'daki kültür merkezinin bakımsızlığı olay çıkardı! Muhittin Böcek ve Tamer Karadağlı birbirine girdi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Devlet Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi'nin ortak kullandığı kültür merkezi için "Rezalet" diyen Tamer Karadağlı'ya "Seçim telaşı sarmış, siyaset yapsın diye Antalya'ya göndermişler. Binanın bakım hizmetleri bakanlığa aittir" dedi. Tamer Karadağlı da Böcek'in sözlerini yalanladı.

  • Beria Özden, Yunus Emre ile boşanacağı söylentisini yalanladı
    15:34 Beria Özden, Yunus Emre ile boşanacağı söylentisini yalanladı

    Beria Özden'in uyarılarına rağmen Survivor All Star'da Aleyna ile yakınlığıyla adından söz ettiren eşi Yunus Emre'den boşanma kararı aldığı söylentisi gündeme geldi. Boşanma söylentisini yalanlayan Beria Özden, "Dedikodulara itibar etmeyin" dedi.

  • Kadir İnanır'ın durumu iyileşiyor
    12:27 Kadir İnanır'ın durumu iyileşiyor

    Pazar gününden beri yoğun bakımda tedavi edilen usta sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Sanatçının son durumu hakkında bilgi veren hastane başhekimi "Tedavilere olumlu yanıt veriyor. Oturabiliyor, fizik tedavi süreci devam ediyor" dedi.

  • Tamer Karadağlı'nın
    11:46 Tamer Karadağlı'nın "Rezalet, utanç kaynağı" diyerek şikayet ettiği bina bakanlığın çıktı

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız halini görünce "Belediye görmüyor mu? Rezalet" diyerek sitem etti. Karadağlı'nın şikayet ettiği bina, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait çıktı.

  • Seren Serengil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini duyurdu
    11:10 Seren Serengil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini duyurdu

    Son yıllarda yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Seren Serengil, yayınladığı videoda "Sanatçı arkadaşlarımı menfaatlerini bir kenara bırakıp omurgalı olmaya davet ediyorum. Oyum Ekrem İmamoğlu'na. Rakibi yok, kazanacak" dedi.


Advertisement