Sıcakta Bekleyen Mandalar Suyla Serinletildi - Son Dakika
Güncel

Sıcakta Bekleyen Mandalar Suyla Serinletildi

Yozgat'ta üreticiye destek amacıyla dağıtılan mandalar, tören sırasında sıcak hava nedeniyle hortumla yıkanarak serinletildi.

03.07.2017 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta üreticiye destek amacıyla dağıtılan mandalar, tören sırasında sıcak hava nedeniyle hortumla yıkanarak serinletildi.

İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce üreticilere yüzde 50 hibeyle damızlık manda dağıtıldı.

Besi çiftliğinde düzenlenen dağıtım töreninde, sıcakta bekleyen 20 manda, serinlemeleri için görevliler tarafından bahçe hortumuyla yıkandı.

Tören alanına gelen Vali Kemal Yurtnaç da hortumla bir süre mandaların üzerine su tutarak, hayvanların serinlemesini sağladı.

Vali Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, törenlerde katılımcılara hitap konusunda değişiklik yapılması önerisinde bulundu.

Genellikle bürokrasiden dem vurulduğunu anlatan Yurtnaç, "Ama başlangıcımız bile bürokrasi. Kamudan sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına kadar, 'sayın valim', 'sayın kaymakamım', 'sayın müdürüm', sayın, sayın, sayın, bir halkı saymıyoruz. Aslında saymamız gereken halk. Bu maksatla bu tarihten itibaren Yozgat'ta bu işi kaldıralım. Benim katıldığım toplantılar dahil 'değerli katılımcılar' veya 'değerli arkadaşlar' deyin bitsin." ifadelerini kullandı.

Yurtnaç, kentin en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılık konusunda desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Daha sonra, üreticilere damızlık mandalar kurayla dağıtıldı.

Sıcakta Bekleyen Mandalar Suyla Serinletildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sıcakta Bekleyen Mandalar Suyla Serinletildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement