Sıcaktan Bunalanlar, Ordu'nun Derelerine Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Sıcaktan Bunalanlar, Ordu'nun Derelerine Akın Etti

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son zamanlarda sıcaktan bunalan vatandaşların derelere akın ettiğini, türkülere konu olan birbirinden güzel şelale ve gölleri barındıran derelerle ilgili hazırladıkları 'Ordunun Dereleri Turizme Akıyor' projesiyle de kent turizminde geçen yıla oranla yüzde 30 oranında artış sağlandığını söyledi.

14.08.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son zamanlarda sıcaktan bunalan vatandaşların derelere akın ettiğini, türkülere konu olan birbirinden güzel şelale ve gölleri barındıran derelerle ilgili hazırladıkları 'Ordunun Dereleri Turizme Akıyor' projesiyle de kent turizminde geçen yıla oranla yüzde 30 oranında artış sağlandığını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sıcakların artmasıyla birlikte kentteki yüzlerce şelale ve gölleri barındıran derelerin yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük rağbet gördüğünü belirtti. Ordu'daki derelerin turizme kazandırılması amacıyla Valilik ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile bazı sponsorların destekleriyle 'Ordu'nun Dereleri Turizme Akıyor' projesi hazırladıklarını, bu projenin meyvelerini de almaya başladıklarını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ilk olan dere turizmi projesiyle kentte turizmin büyük ivme kazanacağını kaydetti. Türkiye'nin en uzun dere kanyonunun Ordu'nun Çamaş İlçesi'nde olduğunu, 4 kilometrelik kanyonun da turizme kazandırılacağını dile getiren Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu:

"Hazırladığımız projeyle ulusal medyada ve gezi programlarında, seyahat dergilerinde, gazetelerin seyahat eklerinde bir çok kez Ordu'yu tanıttık. Arap ülkelerinde de bu tanıtım yapıldı. Ordu'nun dereleri projemiz ses getirdi. Ordu turizminde geçen seneye oranla yüzde 30'ları aşan bir artış sağlandı. Otellerimizin doluluk oranı yüzde yüzü geçti. Türkiye'de şu günlerde özellikle çöl sıcakları hüküm sürüyor. Anormal derecede sıcaklık var, hissedilen sıcaklık derecelerde ölçülen sıcaklıktan da çok fazla. Böyle olunca insanlar serinlemek amacıyla çeşitli alternatiflere başvuruyorlar. Denize girenler olduğu gibi eşsiz güzellikteki şelalelere, derinliği 20 metreyi bulan göletlere kendilerini bırakıyorlar. Memleketlerine gelen gurbetteki Orduluların yanı sıra Arap ülkelerinden gelen turistler ve Ordu'yu gezmeye gelen yerli turistler bu dereleri keşfetmiş durumda. Buralarda yüzerken kenarında piknik yapanları görüyoruz."

DERELERDE CAN KURTARAN YOK

Derelerde can kurtaranlar olmadığı için yüzme bilmeyenlerin ve çocukların dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizen Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:

"Çocuklara ve yüzme bilmeyenlere de dikkat edilmesi lazım. Buralarda can kurtaran hizmeti verilemediği için ne zaman kim buralara nasıl gidiyor tahmin edilemiyor. Ordu'da çok miktarda çok güzel şelaleler ve dereler var. Görüntü çok güzel, masmavi berrak su. İnsanlar dayanamayıp buraya atlıyor. Sıcakla birlikte denize ve derelere giren vatandaşlarımızın sayısında artmalar var. Çok dikkat etmeleri lazım, yüzme bilmeyenlerin derinliğini bilmedikleri yerlerde yüzmemelerini tavsiye ediyorum." - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıcaktan Bunalanlar, Ordu'nun Derelerine Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement