Şiddetli Yağışa Karşı Ekipler Seferber Oldu - Son Dakika
Yerel

Şiddetli Yağışa Karşı Ekipler Seferber Oldu

Şiddetli Yağışa Karşı Ekipler Seferber Oldu

Diyarbakır’da dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde kuvvetli bir şekilde devam eden yağışa karşı kriz masası oluşturuldu.

04.04.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde kuvvetli bir şekilde devam eden yağışa karşı kriz masası oluşturuldu. Metrekareye 20 kilogramın üstünde yağışın düştüğü kentte, büyükşehir ve ilçe belediyelerin ekipleri gece boyunca seferber oldu. Zamanında müdahaleyle kentin yağıştan olumsuz etkilenmesinin önüne geçildi.

Diyarbakır'da günlerdir süren yağış, dün akşam saatlerinde şiddetlenerek metrekareye 20 kilogramın üzerinde yağışın düşmesine neden oldu. Bunun üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluşturarak kentte yaşanan ve yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için çalışma başlattı.

Genel Sekreter Fethi Suvari, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin ve İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, gece boyunca yürütülen çalışmaları koordine etti, gelen şikayetlere anında müdahale edilmesini sağladı. Yağışın şiddetini artırması üzerine DİSKİ ve itfaiye araç, ekipman ve personelinin yanı sıra park bahçe, çevre ve sağlık birimlerinin personeli de çalışmalara katılarak su baskınlarına ve oluşan olumsuzluklara müdahalede bulundu.

ÖNLEMLER ÖNCEDEN ALINDI

Daha önce kentte yağışlarda sorun teşkil eden, Ofis alt geçidi, Alipınar Köprüsü, Şehitlik, Rızvanağa Caddesi, Mahabad Bulvarı ve Ahmed Arif Bulvarı'nda olumsuzluk yaşanmaması için önlemler önceden alındı. Zamanında müdahaleyle can ve mal kaybının önüne geçildi.

Ekipler, gece boyunca Yenişehir'de 11, Bağlar'da 9, Kayapınar bölgesinde su baskını yaşanan 5 binaya müdahalede bulundu. Yapılan çalışmalar sonucu trafikte herhangi bir aksama yaşanmadı. Ayrıca ekipler, vatandaşlardan gelecek ihbarları değerlendirmek üzere dün saat 24.00'a kadar bekleyişini sürdürdü. Gelen şikayetler üzerine hemen sorun alanlarına ekipler yönlendirildi. Temizlik ekipleri, kent genelinde sabah saat 05.00'dan itibaren temizlik çalışması yürüttü.

Kentte öğleden sonra sağanak yağışın beklendiğini bilgisini alan belediye kriz masası yetkilileri, zemin kattaki iş yeri ve mesken sahibi yurttaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiddetli Yağışa Karşı Ekipler Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement