Side Festivali Bregovıç Konseriyle Başladı - Son Dakika
Güncel

Side Festivali Bregovıç Konseriyle Başladı

Side Festivali Bregovıç Konseriyle Başladı

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, ünlü müzisyen Goran Bregoviç konseriyle başladı.

12.09.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, ünlü müzisyen Goran Bregoviç konseriyle başladı.

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, Apollon Tapınağı'ndaki kokteylle başladı. Açılış kokteyline Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

'TARİHİ MİRASIMIZI DÜNYAYA TANITIYORUZ'

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sözen şöyle dedi:

"Side'nin o eşsiz tarihini, kültür ve sanatla birleştirerek festival düzenleme fikri, 13 yıl önce ortaya atılmış. Biz de belediye olarak ülkemizin ve bölgemizin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokuyu en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyoruz."

GORAN BREGOVİÇ'İN BÜYÜLEYEN PERFORMANSI

Gecede ilk konser, Apollon Tapınağı'nda verildi. 4 Ses 4 Renk sanatçılarının söylediği napolitenler ve aryalar dinleyicilerden tam not aldı. Side Limanı'nda ise Emir Kusturica filmlerinin bestecisi, Balkanların ünlü müzisyeni Goran Bregoviç sahneye çıktı. Ünlü sanatçı 9 kişilik ekibiyle birlikte 2 saat boyunca sahnede kaldı ve büyük ilgi gördü. Side Kent Meydanı'nda toplanan turistler ve vatandaşlar, Balkan müzikleri eşliğinde dans etti. Konser sonunda, Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, ünlü sanatçıya çiçek verip teşekkür etti.

FESTİVAL 15 GÜN SÜRECEK

11-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival çeşitli konser ve etkinliklerle devam edecek. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bu yıla özel festival kapsamına alınarak Side Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak. Festival kapsamında, Jamaika'dan Reggae Band, Brezilya'dan Latino Cuban, Amerika'dan Ramona Jazz Band ile Antakya Medeniyetler Korosu Apollon Tapınağı'nda "Günbatımı Konserleri" kapsamında sahne alacak. Garo Mafyan'ın kurduğu İstanbul Gelişim Orkestrası, Türkiye'nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Fransa'dan dünyanın en önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev de Side Limanı Kent Meydanı'na kurulacak festival sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Festivalin son akşamında Anadolu Ateşi dans grubu gösteri yapacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Side Festivali Bregovıç Konseriyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. İlginç kaza, o sırada yoldan geçen diğer sürücülerin cep telefonu kamerasına böyle yansıdı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.


Advertisement