Enerji şirketi yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Enerji şirketi yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı

Enerji şirketi yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı

Siemens'in konvansiyonel ve yenilenebilir enerji alanlarını bir araya getiren ve bağımsız bir şirkete dönüştürülen Siemens Energy, yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı.

17.09.2020 14:47  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Siemens'in konvansiyonel ve yenilenebilir enerji alanlarını bir araya getiren ve bağımsız bir şirkete dönüştürülen Siemens Energy, yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı. Dünya Sermaye Piyasası Günü etkinliğinde paylaşılan stratejinin merkezinde hızlandırılmış karlı büyüme bulunuyor.

Enerji sistemlerinin küresel çapta değişimden geçtiği, aynı zamanda fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji kaynakları arasındaki dengenin değiştiği bu dönemde toplumların ve dünya genelindeki şirketlerin önündeki başlıca güçlüklerden biri, artan enerji talebini karşılarken bir yandan da iklimi korumak ve bunun ekonomik açıdan uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak. Dünyada üretilen elektriğin yaklaşık altıda birinin kendi teknolojileri ile olduğunu duyuran Siemens Energy, 90'dan fazla ülkede bulunan 91 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Şirket gelecekteki sürdürülebilir enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayacağına dikkat çekiyor.

Güçlü bir finansal temeli bulunduğuna vurgu yapan Siemens Energy'nin bağımsız bir şirket olarak sahip olduğu stratejisinin ilk aşamasını, 2023 mali yılına kadar Gaz ve Enerji bölümünün karlılığını ve nakit akışını artırmaya odaklanmak oluşturduğunu duyurdu. Şirket yeniden yapılandırma sonrası stratejisini şöyle açıkladı;

"Şirket, operasyon mükemmelliği için en önemli kaldıraçlar arasında bulunan daha yalın bir maliyet yapısını, optimize edilmiş lojistiği, merkezi satın almayı ve uygunsuzluk maliyetlerini azaltmayı değerlendiriyor. Siemens Energy'nin 2023 mali yılı hedefi ise yüzde 6,5 ila 8,5'luk bir kar marjına ulaşmak."

"TÜRKİYE'YE ENERJİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Siemens içinde yer alan enerji alanının ayrı bir şirket olarak yapılandırılmasının önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizen Siemens Energy Türkiye CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Levent Dinçer, "Siemens Energy olarak yeniden yapılandırma sürecimiz sonrası, enerji sektöründe daha da güçlü bir marka ile ilerleyip kapsamlı portföyümüz sayesinde Türkiye'ye enerji vermeye devam edeceğiz" dedi.

Siemens Energy stratejisinin temelinde yer alan bir başka konunun ise Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ESG) olduğunu belirttiği açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Şirket, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni benimsiyor ve 2030'a kadar kendi operasyonlarında iklime zararsız olmayı, aynı zamanda çalışan sağlığı ve güvenliği için sıkı hedefler belirlemeyi taahhüt ediyor. Bunun ötesinde, kapsayıcılık ve çeşitlilik de Siemens Energy'nin sürdürülebilirlik stratejisinin başlıca unsurları arasında yer alıyor. Yönetim Kurulu, çeşitliliği güçlendirmek için kadın yöneticilerin sayısını 2025 yılına kadar en az yüzde 25, 2030 yılına kadar ise en az yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyor."

Siemens Energy Başkanı ve CEO'su Christian Bruch, şirketin bu yöndeki çalışmaları hakkında, "Siemens Energy, günümüzdeki enerji dünyasının bir aynası. Kapsamlı ve yüksek çeşitlilikteki ürünlerimiz, çözümlerimiz ve hizmetlerimiz sayesinde dünyanın artan enerji ihtiyacını karşılarken aynı zamanda sera gazlarının düşürülmesine yönelik gayretleri de destekleyebiliyoruz. Bu bizi, müşterilerimize enerji geçişi konusunda destek vermek için ideal bir konuma yerleştiriyor" diyor.

5 BİN AR-GE ÇALIŞANI, 24 BİNİ AŞAN PATENT

Siemens Energy, Ar-Ge odağını yapılandırma sonrasında da sürdürmeye devam edeceğini her yıl 1 milyar Euro'luk Ar-Ge bütçesi ayıran şirketlerinin 5 bin kişilik Ar-Ge kadrosu ve 24 bini aşan patenti bulunduğuna dikkat çekti.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Enerji şirketi yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı
    16:03 Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı

    Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Denetimler sonucunda birçok işletmeye idari para cezası uygulandı.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement