Siemens Opera Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Siemens Opera Yarışması

Siemens Opera Yarışması

Genç operacılara dünya sahnelerinin kapısını açan Siemens Opera Yarışması'nda birinci Dilara Baştar oldu.

09.06.2012 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç opera sanatçılarına, dünya sahnelerinin kapısını açan Siemens Opera Yarışması sonuçlandı . Ön elemelerinin 5, 6, 7 Haziran'da yapıldığı 14. Siemens Opera Yarışması ödül töreni 8 Haziran'da Alman Konsolosluğu'nda gerçekleşti.

Siemens'in kurumsal sosyal sorumluluk alanında sürdürülebilir yaklaşımı ile gerçekleştirdiği Siemens Opera Yarışması, genç opera sanatçılarından yoğun ilgi gördü. Siemens Opera Yarışması'nda birinci Dilara Baştar, ikinci Önay Köse, üçüncü Ayşe Şener olurken mansiyon ödülü ise bu yıl yarışmaya katılan en genç isim olan 22 yaşındaki Serkan Sevinç'e verildi.

'Yarışmacılar çok başarılıydı, buna patlama denir'

Yarışmanın 14 yıldır jüri üyeleri arasında yer alan Devlet Sanatçısı Mete Uğur, "Bu yıl yarışmaya katılan genç operacılarımız inanılmaz başarılıydı. Buna ancak patlama denir. Seçim yapmakta çok zorlandık. Bu 14 yılda müthiş bir ilerleme katedildiğini gördük" şeklinde konuştu.

Münih Gaertnerplazt Operası Genel Sanat Yönetmeni Ulrich Peters, yarışmaya ilişkin olarak, "Genç opera sanatçıları kendilerini geliştirmiş. Münih'teki sanatçılardan hiçbir farkları yok. Uluslararası alanda çok başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Siemens Opera Yarışması'nın kazananları, dünya sahnelerinde yer alma fırsatı yakalayacak

Türkiye'de opera sanatının gelişmesine büyük katkıda bulunan ve bugüne kadar pek çok opera sanatçısının profesyonelliğe uzanan kariyerinde önemli bir basamak olan Siemens Opera Yarışması bu yıl 14'üncü kez düzenlendi.

Siemens Opera yarışmasının jürisinde Devlet Sanatçısı Mete Uğur, Karlsruhe Operası Genel Sanat Yönetmeni Peter Spuhler, Münih Gaertnerplazt Operası Genel Sanat Yönetmeni Ulrich Peters, Luzern Operası Genel Sanat Yönetmeni Dominique Mentha yer aldı.

Yarışmanın birincisi Karlsruhe Operası'nda bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul'da 4 aylık Almanca bursu, ikincisi Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 haftalık yaz bursu ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul'da 2 aylık Almanca bursu, üçüncüsü ise 2000 Euro para ödülü, dördüncüsü mansiyon ödülü kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Siemens Opera Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement