Siemens Sanat "Sınırlar Yörüngeler 15-16" Yarışması Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Siemens Sanat "Sınırlar Yörüngeler 15-16" Yarışması Başlıyor

"Sınırlar ve Yörüngeler Yarışması", bu yıl da genç sanatçılara kendilerini ifade edebilme olanağı tanıyor.

14.03.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de güncel sanatın önemli adreslerinden biri olan Siemens Sanat tarafından 2007 yılından bu yana güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlenen "Sınırlar ve Yörüngeler Yarışması", bu yıl da genç sanatçılara kendilerini ifade edebilme olanağı tanıyor. Alan gözetmeksizin Türkiye'de eğitim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencilere açık olan yarışmaya adaylar 30 Nisan 2014 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Genç sanatçıları destekleyerek uluslararası arenada bilinirliklerini arttırmayı hedefleyen Siemens Sanat tarafından düzenlenen Sınırlar ve Yörüngeler Yarışması, alan gözetmeksizin Türkiye'de eğitim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine kapılarını açıyor. Genç sanatçılar bireysel veya grup çalışmalarıyla da yarışmaya başvurabiliyor.

Sınırlar ve Yörüngeler 15-16 Yarışması'nın jürisinde; dünyaca ünlü performans sanatçısı Nezaket Ekici, Viyana Open Systems Sanat Forumu'nun kurucusu ve yöneticisi, küratör Gülsen Bal, Helmhaus Zürih'in küratörü Daniel Morgenthaler, Sinopale Uluslararası Sinop Bienali kurucusu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, sanatçı T. Melih Görgün ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, sanatçı Mürteza Fidan yer alıyor.

10-14 Mayıs 2014 tarihlerinde jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda Sınırlar ve Yörüngeler 15-16 Yarışması'nı kazananlar belirlenecek ve yarışmada ilk üçe giren sanatçılar 2000'er Euro'luk başarı ödülünün de sahibi olacak.

Yarışmaya katılmak isteyen adayların 30 Nisan 2014 tarihine kadar Siemens Sanat'ın internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra başvuru dosyalarını yarışma koordinatörlüğüne, "Chameleon Tasarım ve Proje Yönetimi - Mazhar Osman Sokak, Özmutlu Apartmanı, 4/7 Feneryolu-İstanbul" adresine ulaştırmaları gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siemens Sanat 'Sınırlar Yörüngeler 15-16' Yarışması Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement