Siemens'ten "Dürüstlük Girişimi"ne tam destek - Son Dakika
Ekonomi

Siemens'ten "Dürüstlük Girişimi"ne tam destek

Siemens\'ten "Dürüstlük Girişimi"ne tam destek

Siemens AG tarafından küresel bazda rekabet şartlarının adil olması, piyasaların yolsuzluk olaylarından arındırılması amacıyla hayata geçirilen "Siemens Dürüstlük Girişimi"nde 3. fonlama dönemi başlatıldı.

10.01.2020 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siemens AG tarafından küresel bazda rekabet şartlarının adil olması, piyasaların yolsuzluk olaylarından arındırılması amacıyla hayata geçirilen "Siemens Dürüstlük Girişimi"nde 3. fonlama dönemi başlatıldı.

Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, uluslararası alanda yürütülen projenin yeni döneminde fon hacmi 100 milyon doları aşıyor. Siemens Dürüstlük Girişimi finansman sağlayacağı yeni projeleri de kamuoyu ile paylaştı.

Siemens Dürüstlük Girişimi, Siemens ile Dünya Bankası'nın Temmuz 2009 ve Siemens ile Avrupa Yatırım Bankası'nın (EIB) Mart 2013 tarihli anlaşmaları kapsamında faaliyet gösteriyor. "Dürüstlük Girişimi"ne dünyanın dört bir yanından başvuru gelirken, Siemens AG bu kapsamda projenin yeni ortaklarına 800 bin ile 2,9 milyon ABD dolar arasında değişen tutarlarda finansman sağlıyor.

Proje kapsamında bu girişimler 3 ila 5 yıllık dönemde toplam 30 milyon ABD dolarına varan fonlar alacak. Siemens AG tarafından oluşturulan bu fona 50 ülkeden 140'tan fazla sivil toplum kuruluşu başvuruda bulundu.

Siemens AG tarafından değerlendirme süreci şeffaflık ilkesi doğrultusunda yapılırken başvuru ve seçim kriterleri www.siemens.com/integrity-initiative adresinde paylaşılıyor. Başvuru değerlendirmeleri ise farklı bölgelerden gelen disiplinler arası uzman grubu tarafından titizlikle yapılıyor.

Türkiye de destekleniyor

Siemens AG tarafından yürütülen ve üçüncü fonlama döneminin başlatıldığı yeni süreçte dünyanın farklı bölgelerinde yer alan ülkelere fon desteği sağlanacak. Yeni dönemde portföyü daha da çeşitlendirmek için Adriyatik, Angola, Arjantin, Brezilya, Çin, Kolombiya, Mısır, Hindistan, Endonezya, Irak, İran, Fildişi Sahili, Kenya, Kore, Libya, Fas, Mozambik, Myanmar, Nijerya, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, İspanya, Güney Afrika, Suriye, Tunus, Türkiye, Ukrayna ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik projelere odaklandı. Türkiye ölçeğinde ise TEİD Etik ve İtibar Derneği fon bazında desteklenecek.

"Başvuru sayısının bu kadar yüksek olması hepimizi çok etkiledi"

Girişimin lideri ve Siemens Hukuk ve Mevzuata Uyum Sorumlusu Başkan Yardımcısı Sabine Zindera, mevcut fon turu, 55 projeye 70 milyon dolardan fazla finansman sağladıkları ilk iki turdaki başarıyı devam ettirdiklerini belirterek, "Dünya Bankası'nın talebi üzerine Kanadalı bağımsız değerleme kuruluşu Universalia Management Group tarafından yapılan ara dönem incelemesinin temel bulguları da bunu gösteriyor. Başvuru sayısının bu kadar yüksek olması ve pek çok farklı ülkeden gelen ilginç projelerin kalitesi hepimizi çok etkiledi. Adil rekabeti ve yolsuzluğa karşı mücadeleyi desteklemek üzere, konu başlıkları ve bölgeler açısından dengeli yeni bir proje portföyünü sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Fonların aktarılacağı uluslararası inisiyatif ve kuruluşlar, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC), Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) şeklinde sıralandı.

Yerel bazda desteklenecek kuruluşlar, Basel Yönetim Enstitüsü, İsviçre, Beijing NATC (New Century Academy on Transnational Corporations - Ulus-ötesi Şirketler için Yeni Yüzyıl Akademisi), Çin, Özellikle Güney Afrika ve Mozambik'e odaklanmak üzere, Etik Enstitüsü, Güney Afrika, Eurocham (Avrupa Ticaret Odası), Fildişi Sahili, Polmed Derneği, Poland, TEİD Etik ve İtibar Derneği, Türkiye, Uluslararası Şeffaflık Derneği Bulgaristan Şubesi, Bulgaristan, Özellikle vergi hukukuna odaklanmak üzere, Viyana Ekonomi Üniversitesi, Avusturya şeklinde sıralandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Siemens'ten 'Dürüstlük Girişimi'ne tam destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement