Şifa Diye Tüketirken Sağlığınızdan Olmayın - Son Dakika
Sağlık

Şifa Diye Tüketirken Sağlığınızdan Olmayın

Şifa Diye Tüketirken Sağlığınızdan Olmayın

Soğukların başlaması ile birlikte vatandaşlar hastalıklara karşı önlem alabilmek için bitkisel ve doğal ürünlerin bulunduğu aktarlara yoğun ilgi gösteriyor.

21.01.2019 14:14  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış mevsiminin yüzünü göstermesi ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını arayan vatandaşlar aktarların yolunu tutarken,bazı vatandaşlarda reklamlara kanıp etkili olduğu inancıyla internette ismini dahi bilmedikleri firmalardan doğal ürünler temin etmeye kalkıyor.

İnternet mecralarında sağlıkla ilgili beyanlar kullanılarak tanıtımı yapılan ürünlerin çoğunun olumsuz etkilerinin yol açtığı sağlık problemleri gündemdeyken konuyla ilgili olarak Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Fedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Zeybek '' İnternet mecrasında özellikle belgesi olmayan kuruluşlardan ürün alınmamasını tavsiye ediyoruz, vatandaşlarımız kendilerine yakın bir aktar varsa oradan tarım bakanlığı tarafından onaylanmış , ambalajlı satılan bitkileri gönül rahatlığı ile kullanabilirler. İnsanlar sağlıklı olmak ümidiyle aldıkları sahte ürünlerle kendilerine zarar vermesinler "derken, konuyla ilgili bir açıklamada Diyetisyen Başak İnsel'den geldi, İnsel ''Genel olarak halkımızın kulaktan kulağa yayılan tedavilere çok ilgi gösteriyor, özellikle burada doğal besinlerin ve bitkilerin isimleri geçiyorsa çekinmeden uygulayabiliyorlar. Fakat her tedavi kişiye özeldir, konusunda uzmana danışmadan bitki kullanmakta tehlike arz edebilir. İnternette satılan dönem dönem moda olan bitki çayları, özellikle zayıflama etkisi savunarak halkın bilinçsizliğinden yararlanıp bu şekilde para kazanma yoluna başvuruyorlar. Dikkat edersiniz ki özellikle yaza doğru gündeme gelip piyasanın hareketli zamanlarından yararlanıyorlar. Bunlara prim vermemek gerek, sağlığınız her şeyden önemli. Bitki alacaksanız kapalı ambalajda veya poşetlerde, gerekli analizleri yapılmış bitkileri tercih edin. " diyerek tedirginliğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Şifa Diye Tüketirken Sağlığınızdan Olmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.


Advertisement