Sigara ve Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Yaratmak İçin Kürek Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Sigara ve Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Yaratmak İçin Kürek Çekiyor

UYUŞTURUCU ve sigara kullanımına karşı farkındalık yaratmak için kanosu ile İstanbul'dan denize açılıp Trabzon'a kürek çeken 41 yaşındaki Şenol Özdemir, kötü hava şartları nedeniyle 2 gün Samsun'da konakladıktan sonra bu sabah yola çıktı.

24.05.2017 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UYUŞTURUCU ve sigara kullanımına karşı farkındalık yaratmak için kanosu ile İstanbul'dan denize açılıp Trabzon'a kürek çeken 41 yaşındaki Şenol Özdemir, kötü hava şartları nedeniyle 2 gün Samsun'da konakladıktan sonra bu sabah yola çıktı. Özdemir, 2015 yılında tarfik kazalarında 7 bin kişinin, uyuşturucu ve sigara kullanımından ise 100 bin kişinin öldüğünü söyledi.

İstanbul'da özel bir havayolu şirketinde operatör olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Şenol Özdemir, uyuşturucu ve sigara kullanımına karşı farkındalık yaratmak için kanosuna binerek İstanbul Bostancı sahilinden geçen 29 Nisanda yola çıktı. 5.51 metre uzunluğunda ve 54 santimetre genişliğindeki kanosuyla kürek çeken Özdemir, yolculuğunu Trabzon Beşikdüzü'nde sonlandıracak. Samsun'da mola veren Şenol Özdemir, kötü hava koşulları nedeniyle 2 gün Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü yetkilileri tarafından misafir edildi.

Saatte 10 kilometre kürek çeken Şenol Özdemir, akşamları mola verip çadırda veya balıkçı barınaklarında konaklıyor. Hava şartları elverişli olması durumunda 5 gün sonra Trabzon Beşikdizü'nde olmayı planladığını söyleyen Özdemir, 2015 yılı verilerine göre tarfik kazalarında 7 bin kişinin öldüğünü, uyuşturucu ve sigara kullanımından ise 100 bin kişinin öldüğünü söyleyerek, "Uyuşturucu ve sigara kullanımına karşı farkındaylık yaratmak için yola  çıktım. 10 gün kadar fırtına dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım. İnşallah önümüzdeki 5 gün içinde, en geç 6 gün içinde seferimi bitirmeyi düşünüyorum" dedi.

Uyuşturucu ve sigaranın yeni bir kitle imha silahı gibi olduğunu söyleyen Özdemir, "Mithiş bir şekilde insanımız sigara yüzünden kendini öldürüyor. İnsanın kendisine ve çevresine yaptığı en büyük haksızlığın intihar etmesi olduğunu düşünüyorum. Sigarada intihar gibi bir şey.  Evinizde sigara içiyorsunuz, çocuğunuz etkileniyor. Bir de uyuşturucu tarafı var. Sokaklarda görüyoruz, 15-20 yaşlarındaki gençlerimiz uyuşturucu ve madde bağımlısı. 2 ay önce televizyonlarda haberlerde 20 yaşlarındaki madde bağımlısı genç anne babanın çocukları doğuyor, anne sütü emmediği zaman çocuk titriyor. Çocukta madde bağımlısı olarak doğuyor. Anne baba diyor ki 'Biz çok pişmanız yaptığımızdan' İnsanlar nasıl bir kötülüğün içinde olduğunun farkındalar ama geç. Ben de bunlardan etkilenerek bu şekilde bir proje başlattım" diye konuştu.

Özdemir, bu sabah kanosuna binerek Trabzon'a gitmek üzere denize açıldı. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sigara ve Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Yaratmak İçin Kürek Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement