Son dakika haber | Sigara yasağı başladı; memnun olan da var isyan eden de - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Sigara yasağı başladı; memnun olan da var isyan eden de

Son dakika haberler... Burçak BOZKUŞ-Elif YAVUZ-Feridun AÇIKGÖZ-Mertcan ÖZTÜRK / - Solunum yoluyla kolayca bulaşan koronavirüs salgınının yayılımını önlenmek için, bugünden itibaren İstanbul'da trafiğe kapalı caddeler, sokaklar ve toplu taşıma araçlarının durakları gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklandı.

12.11.2020 12:08  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burçak BOZKUŞ-Elif YAVUZ-Feridun AÇIKGÖZ-Mertcan ÖZTÜRK/ - Solunum yoluyla kolayca bulaşan koronavirüs salgınının yayılımını önlenmek için, bugünden itibaren İstanbul'da trafiğe kapalı caddeler, sokaklar ve toplu taşıma araçlarının durakları gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklandı. Yasağın ardından uygulamadan memnun olanlar kadar, şikayet eden ve haberi olmayanlar da vardı.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik olarak,  özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara içtiği için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti. 81 İl Valiliğine gönderilen Koronavirüs Tedbirleri konulu ek genelge kapsamında, tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklandı. Yasağın ilk gününde uygulamadan memnun olanlar kadar şikayet edenler de oldu. Bazı vatandaşlar, "Güzel bir karar. Olması gereken buydu" derken, bazıları ise, "Nerede içeceğiz o zaman? Bize bir yer göstersinler ya da satmasınlar" dedi. Karardan haberi olmayanlar ise sigarasını söndürerek, "Bir daha içmeyiz ne yapalım" diye konuştu.

"YASAKLAR ÇİĞNENMEK İÇİNDİR"

Beşiktaş'ta yaşayan ve yıllardır sigara içtiğini söyleyen Osman Kaya, "Yasak olsun. Yasaklar ne içindir? Çiğnenmek için. Yapacak bir şey yok. Bağımlıyız, bırakamayız. Sakin yere geçer içmeye devam ederiz. Şiddetle bağımlı olduğun zaman mecbur her yerde içiyorsun. Koronanın artması beni korkutmuyor. Neden korkayım? Çünkü ecel geldiği zaman bir şey bahane olur. Tedbir alırsın tamam ama hastalık bulaşacaksa kaçışın yok. Neden korkayım ki Allah'ın dediği olur" şeklinde konuştu.

"SİGARAYA ALIŞKIN BİRİ İÇİN ÇOK ZOR"Sigara içen bir başka vatandaş ise, "Dün akşam çıktı bu yasak evet ama sigaraya alışkın biri için çok zor. Dikkat edeceğiz tabi ki. Elimde var şu an doğru. Maske indiği için yasak sigara içmek evet ama sigarayı nerede içeceğiz? Kapalı yerde içemiyoruz, evde içemiyoruz, dışarda içiyoruz. Buna da bir şey yapılması gerekiyor" dedi.Kameraları görünce sigarasını söndüren manav Ali Korkmaz, uygulamadan haberi olmadığını söyledi. Korkmaz, "Yasak ise tamamdır. Söndüreyim. Bilmiyordum. Maske şu an yok evet sigara içtiğim için takmamıştım. İyi olmuş bu karar. Hem sigara sağlığa zararlı. Bence yerinde olmuş yani. Maskemi de takıyorum hemen. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"CEZA DA YAZILSA BEN İÇMEYE DEVAM EDECEĞİM"Yasaktan haberdar olan ve sigara içen vatandaşlardan Mustafa Top, "Kamuya açık alanda bizim kimseye bir zararımız yok köşede durarak sigara içiyoruz. Sigara içmek benim özgürlüğüm, içmemek de bir başkasının özgürlüğü. Sigaradan rahatsız ediyorsam mümkün olduğunca uzaklaşırım. Kapalı alanlarda bu kurala uyuyoruz zaten. Evde içemiyoruz, kapalı alanda içemiyoruz biz nerde içeceğiz. Ceza da yazılsa ben içmeye devam edeceğim" dedi. Sigara kullanan bir başka vatandaş ise, "Biz sigara tiryakilerinin kötü bir alışkanlığı bu maalesef. Otobüsten iner inmez sigara yakıyoruz. Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum ancak kafelerde daha fazla içiliyor oradaki denetimler artırılsa daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

"METROBÜSTEN İNER İNMEZ SİGARA YAKIYOR İNSANLAR"

Yasaktan haberdar olmayan ve sigara kullanan Abdullah Erzen ise "Yasaktan haberim yoktu. Güzel bir karar. Ben de dahil olmak üzere çevreyi kirletiyoruz. Yasağa uyacağım ve dışarıda içmeyeceğim" derken, sigara kullanmayan bir vatandaş ise "Doğru bir karar ama vatandaşların bu kurala uyacağını düşünmüyorum. Beylikdüzü'nden metrobüse biniyorum her durakta sigara içen insanlar var. Metrobüsten iner inmez sigara yakıyor insanlar. Sadece virüs döneminde değil, her zaman bu yasağın uygulanması lazım" diye konuştu.


Son dakika haber | Sigara yasağı başladı; memnun olan da var isyan eden de
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Sigara yasağı başladı; memnun olan da var isyan eden de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin Valilik Parkı Hizmete Açıldı
    15:51 Mardin Valilik Parkı Hizmete Açıldı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, Vali Akkoyun'un katılımıyla hizmete açıldı. Parkta yeşil çim alanları, ağaç dikimleri, oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor.

  • Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu
    15:51 Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde Z.B'ye ait zeytinlik içindeki bağ evinde çıkan yangında hasar meydana geldi. İtfaiye ekipleri alevleri söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin karanlık ittifakları ve ihtirasları ortaya çıktı
    15:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin karanlık ittifakları ve ihtirasları ortaya çıktı

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin çeşitli şehirlerde DEM'le karanlık ittifaklar kurduğunu ve ihtiraslarının DEM'in içini hallaç pamuğuna çevirdiğini söyledi.

  • Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı
    15:50 Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla öldüresiye dövülen şahıs ile ilgili gerçek emniyette ortaya çıktı. Şahsın taciz için değil gasp için darp edildiği belirtildi. Şahsın üzerindeki 2 bin TL parayı gasp ettikleri ileri sürüldü.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi
    15:50 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü Diyarbakırlılarla buluşturdu. Etkinliklerde Tazeoğlu şiirlerini seslendirirken, Grup Yürüyüş ise sevilen ezgilerini sundu. Program, plaket takdimleriyle sona erdi.

  • Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    15:49 Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

  • Carlos Vinicius: 'Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyorum'
    15:47 Carlos Vinicius: 'Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyorum'

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Carlos Vinicius, kurdukları aile ortamıyla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Vinicius, takım arkadaşlarıyla olan ilişkisini, taraftarlarla olan bağını ve teknik direktör Okan Buruk'u övgüyle anlattı. Ayrıca, Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçını kazanacaklarına inandığını belirtti.

  • Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı
    15:47 Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı

    Talas Belediyesi Geçici Hayvan Barınma ve Yaşam Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ruhsat alarak doğal yaşam alanına dönüştü. Merkez, Türkiye'de üçüncü olma özelliği taşıyor.


Advertisement