Sigaradan Kurtulmak İsteyenlere Tavsiye - Son Dakika
Yerel

Sigaradan Kurtulmak İsteyenlere Tavsiye

Sigaradan Kurtulmak İsteyenlere Tavsiye

Sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlar 30 gün süre boyunca GDO'suz mısır ekmeği ve bir kase yoğurdu yatmadan yemeleri tavsiye edildi.

08.02.2013 14:38  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi STK'lardan sorumlu Sakarya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Kan, sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşların 30 gün süre boyunca GDO'suz mısır ekmeği ve bir kase yoğurdu yatmadan yemelerini tavsiye etti.

Mahmut Kan, 9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigaranın Fransız icadı olduğunu belirterek tuvalette su kullanmayan Fransızların sigarayı koku giderici olarak kullandığını belirtti.

Kan yaptığı açıklamada, "Dördüncü Murat neden sigarayı yasakladı? Toplumda bazı kimselerin sigara içtiğini görünce, sigara hakkında araştırma yapıp faydalı bir şey olmadığını ve Dinende caiz olmadığını öğrenince sigarayı yasaklamıştı. Dördüncü Murat'ın Babası Birinci Ahmet zamanında, Fransa'da kralın sarayında kötü kokular, sarayı yaşanmaz hale getirmişti. Tuvalette su kullanmayan batılı milletin sadece sarayları değil, cadde ve sokakları da pis kokuyordu. Tuvalet kültürünü Müslümanlardan öğrenen batılı tuvalette su kullanmıyorlardı. O günlerde Fransa'da yaşayan İspanyol asıllı Doktor, ince kıyılmış tütün anlamına gelen, cigarette puro olan bu tütünü, bazen kendisini, bazen de yakarak külünü ok ve kılıç yaralarında kullanıyordu. Yanan tütünden çıkan duman ve koku, pis kokuyu izole eder düşüncesiyle durumu krala bildirir. Tuvaletin içine kapının arkasına veya duvara içi tütün doldurulmuş meşale yakılarak asılmıştı. Yani bugün adı sigara olan ince kıyılmış tütün, kokuyu giderici olarak kullanılmıştı. Fransızların tuvalet kokusunu gidermek amacıyla kullandıkları sigara, Dördüncü Murat tarafından yasaklanmıştı. İsraf ve sağlık yönünden zararlı olduğu daha o gönlerde anlaşılmıştı. Dördüncü Murat geniş çaplı araştırma ve istişarelerden sonra, ulemanın da fetvasını alarak sigarayı yasaklamıştı" dedi.

Fransız icadı olan ve içinde dört binden fazla zehir barındıran sigaranın, içenleri öldürdüğünü kaydeden Kan, "Sadece bir gün değil, hiç içilmemeli. Fransız idam aracı olan giyotin nasıl öldürüyorsa, yine bir Fransız icadı olan nikotin de öyle öldürüyor. Sigara içenler kendilerini öldürürken, sigara üreten fabrika sahiplerini, sigaraya verdikleri parayla adeta diriltiyorlar" diye konuştu.

Sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlara tavsiyede de bulunan Kan şunları söyledi: "Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza bir tavsiye; yatmadan önce GDO'suz mısır ekmeği ile bir kase yoğurdu, otuz gün süre ile yerse şifa bulur inşallah." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sigaradan Kurtulmak İsteyenlere Tavsiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement