Sigarayı Bırakana Altın Hediye - Son Dakika
Sağlık

Sigarayı Bırakana Altın Hediye

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Sigara Bıraktırmayı Özendirmek İçin Bırakan Belediye Personeline Altın Hediye Ediyor.

29.08.2007 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, sigara bıraktırmayı özendirmek için bırakan belediye personeline altın hediye ediyor.

Kendisini “iyi bir sigara düşmanı” olarak nitelendiren Sarıoğlu, sigaraya olan tepkisinin üniversitede öğretim üyeliği yaptığı yıllardan bu yana devam ettiğini belirterek, koridorda sigara içen öğrencilerin kimliklerini topladığını kaydetti. “Öğrencilerin genç yaşta sigara içerek kendilerini ve çevresindekileri zehirlemesinin kendisini sigara düşmanı yaptığını ifade eden Sarıoğlu, şöyle konuştu:

“Belediye başkanı olduktan sonra da ilk yaptığım iş belediye içerisinde kapalı alanlarda sigara içmeyi yasaklamak oldu. Yasaklar insanlara çok şirin gözükmez hatta bazen çekici dahi gelebilir. Sigara içmeyi engellemenin de daha başka yolu olduğunu düşünmüyorum. Odalarda ve ekip araçlarımızda sigara içmenin yasak olduğunu ve içenlerin cezalandırılacağını söyledim, ancak bugüne kadar kimseye ceza vermedim. Tam tersine sigarayı bırakanlara ödül verdim. Sigarayı bırakanlara ödül vermek bırakmayı bir miktar daha cazip hale getirir diye yaptım bunu.

Mensubu bulunduğum parti içerisinde ve başkanlığını yaptığım belediyede herkes benim ödül verdiğimi biliyor. Sigarayı bırakan arkadaşlar gelip beni ziyaret ediyor, hediye altını alıyor.”

SİGARA İÇEN FAZLA MESAİ YAPACAK

Sarıoğlu, sigarayı bırakanlara ödül verdiğini, ancak sigaraya yeniden başladıklarında verdiği ödülün beş katını geri aldığını belirterek projenin kendini finanse ettiğini bildirdi.

Belediyede sigarayı bırakan pek çok kişiye altın hediye ettiğini ifade eden Sarıoğlu, şunları kaydetti:

“Onlardan henüz geri veren olmadı, ancak partide verdiğim arkadaşlardan birkaçı tekrar sigaraya başlayınca 5'er altın geri aldım. Bunlardan bir tanesi AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'dır. Bıraktığında altın takmıştık, ancak genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle yeniden başlayınca beş altın aldık kendisinden.

Sağlık üzerindeki olumsuz etkileri bilinen sigara aynı zamanda iş verimini de düşürüyor. Sigara içenler sigara molaları nedeniyle içmeyenlere göre yarım saat daha az çalışıyor. Caydırıcı olması için sigara içenleri mesaiden sonra yarım saat daha fazla çalıştırmayı düşünüyorum. Henüz uygulamaya koymadık ama en kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Herkesin bu illetten kurtulmasını istiyorum.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Sigarayı Bırakana Altın Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement