Sigarayı Bıraktı, 170 Kedinin Karnı Doydu - Son Dakika
Yaşam

Sigarayı Bıraktı, 170 Kedinin Karnı Doydu

Adana'da yaşayan emekli Ayşe Kaya, 30 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı 6 yıl önce kedilerine mama alabilmek için bıraktı.

08.02.2019 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da yaşayan emekli Ayşe Kaya, 30 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı 6 yıl önce kedilerine mama alabilmek için bıraktı. 50 yaşındaki Kaya, sigarayı bırakmasıyla yaklaşık 170 kediye mama ulaştırıyor.

"9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla çağrılar yapılırken, Adanalı Ayşe Kaya, kedilere olan sevgisi nedeniyle tiryakisi olduğu sigarayı, her geçen gün sayısı artan kedilerine daha çok mama alabilmek için bıraktı.

Hayvansever Ayşe Kaya, yaklaşık 6 yıl önce bir gün içinde sigarayı bırakmaya karar verdiğini ve bıraktığını belirterek, "O kadar çok kedim var ki. Toplamda dışarıda 150'ye yakın kedim var. Evin içerisinde de 21 kedim var. Hasta kedileri sokaktan toplayıp getirip tedavi ediyoruz. Onlara elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Mama sıkıntım çok büyük hat safhalarda olduğu zamanlar, inanın çok ağladığımı biliyorum. Ekmek doğradım, pilav yaptım, makarna yaptım. Tavuk kırıntıları alıyorum ama bir, iki kilo yetmiyor. Minimum 10 kilo almak zorundayım. Dışarıdaki kedilerimi doyurayım, evin içindeki kedilerimi doyurayım? Hiç bilmediğimiz yerlerdeki kedileri de doyurmaya gidiyorum. Kendime 'bunun çözümü nedir' dedim ve 'sigarayı bırakayım' dedim. Sigarayı bir günde bıraktım. Hiç pişmanlık duymadım. Keşke daha önce bıraksaydım" dedi.

"Bir buçuk paketten aylık 450 TL'ye sigara içiyordum"

Sigarayı bırakmanın maddi olarak çok büyük bir karı olduğunun altını çizen Kaya, "10 liradan hesaplasanız ayda 300 TL yapar. Ben bir buçuk paket içiyordum bu da ayda 450 TL yapıyor. Sigara önce sağlık için bırakılır. İnsan para kazanmak için her işi yapabilir. Sağlık gittikten sonra trilyonların bile olsa asla ve asla geri dönüş yoktur. Sigarayı bıraktıktan sonra sabah uyanışım farklı oldu. Aynaya bakışım farklı oldu, yürüyüşüm farklı oldu, nefes almam değişti. Kendimi daha özel hissettim. Dediğim gibi keşke daha önceden bıraksaydım" diye konuştu.

"Kedilerimin mamalarını alabilmek için lükse kaçmıyorum"

Sigarayı bıraktıktan sonraki 6 yılda hiç tatil yapmadığını söyleyen hayvansever Ayşe Kaya, "Sigara paramı kenara koyup tatil yapabilirdim veya küçük bir araba alabilirdim. Daha marka giysiler giyebilirdim ama yapmadım. Fazla lükse kaçmamaya çalışıyorum kedilerimin mamalarını alabilmek için. Ben dört dörtlük yaşayayım, lüks yaşayayım, ondan sonra sokaktaki çocuklarım 2-3 gün aç kalsın ya da canım istediğim zaman, haftada bir besleyeyim yok öyle bir şey. Sigaranın bana getirisi o kadar çok ki saymakla bitmez" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sigarayı Bıraktı, 170 Kedinin Karnı Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı
    22:44 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Siverek-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapandı.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı
    21:46 Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı

    Türkiye'nin konuştuğu ölümlü kazayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kazadan sonra, yazar Eylem Tok'un, 17 yaşındaki oğlu T.C'yi yurt dışına kaçırmak için nasıl bir koşuşturma yaşadığı yeni görüntülerle gözler önüne serildi.

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement