Sığınan Kadınların Gözünden İstanbul - Son Dakika
Güncel

Sığınan Kadınların Gözünden İstanbul

Sığınan Kadınların Gözünden İstanbul

Canon Eurasia'nın ortaklığında gerçekleştirilen 'İstanbul'un Kadın Renkleri' sergisi adı ile 12 Nisan'dan itibaren Kadir Has Üniversitesi'nde sanatseverler ile buluşacak.

08.04.2016 10:42  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanata ve insanlığa verdiği önemle anılan Kadir Has Üniversitesi, Canon Eurasia'nın desteğiyle aralarında farklı kültürlerden savaş, sömürü ve töre gibi birçok nedenle yaşadıkları yeri terk edip İstanbul'a sığınanların da bulunduğu 10 kadının gözünden İstanbul'u sanatseverlerle buluşturuyor.

Daha önce hiçbir fotoğraf eğitimi olmayan İstanbul'un renklerini barındıran Ermeni, Suriyeli LGBTİ gibi aidiyetlere sahip 10 kadın, Kadir Has Üniversitesi'nin fotoğrafçısı Ulaş Tosun'un koordinatörlüğünde 3 ay fotoğraf eğitimi aldıktan sonra kendi gözlerinden İstanbul'un renklerini fotoğrafladılar.

ÜNLÜ İSİMLER FOTOĞRAFLARI HİKAYELEŞTİRDİ

Kadir Has Üniversitesi Belgesel Fotoğraf Atölyesi'nin Canon Eurasia'nın katkılarıyla hayata geçirdiği 'İstanbul'un Kadın Renkleri' projesinde fotoğraf geçmişi olmayan Suriye, Kamerun, Ermenistan ve Türkiye'den 10 kadın çalıştı. Kadınlar, aldıkları temel fotoğrafçılık eğitiminin ardından gündelik hayatlarını fotoğrafladılar. Bu fotoğrafların altına ise Ayşe Karabat, Ayten Görgün Smith, Buket Uzuner, Esmeray, Müge İplikçi, N. Buket Cengiz, Nevşin Mengü, Pelin Batu, Sevda Alankuş, Şevval Sam gibi konuya duyarlı gazeteci, akademisyen, yazar ve iş dünyasından kadınlar, aldıkları ilham ile metin ve öyküler yazdı.

Sergide fotoğrafları yer alacak kişiler ve bilgileri:

Halime Dede- Yaş: 34, Suriyeli 3 çocuk sahibi, Ev hanımı

Maryam Almahrous- Yaş: 33, 3 çocuk sahibi, Ev hanımı

Leyla Çim-Yaş: 33, 1 Çocuk sahibi, Ev hanımı

Nilüfer Akgül- Yaş: 28, Tasarımcı

Hülya Arslan- Yaş: 29, Muhasebeci

Merve Yavaş- Yaş: 29 Sigortacı

Karolin Sarı- Yaş: 40, Düğün Vaftiz Cenaze Organizatörü

Dilan Çetinkaya-Yaş: 18, Garson

Zeynep Bayraktar-Yaş: 22, Aşçı

Christelle Magne-Yaş: 26, İşsiz

Proje Adı: İstanbul'un Kadın Renkleri
Belgesel Fotoğraf Atölyesi Koordinatörü: Ulaş Tosun
Fotoğraflar: Christelle Ngapsi, Dilan Çetinkaya, Halime Dede, Hülya Aslan, Karolin Sarı, Leyla Çim, Maryam Almahro, Merve Yavaş, Nilüfer Akgül, Zeynep Elmalı,
Metinler: Ayşe Karabat, Ayten Görgün Smith, Buket Uzuner, Esmeray, Müge İplikçi, N Buket Cengiz, Nevşin Mengü, Pelin Batu, Sevda Alankuş, Şevval Sam
Eğitmenler: Tuğba Kırallı, Mesude Bülbül, Ulaş Tosun
Grafik Tasarım: Aytekin Kar





Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sığınan Kadınların Gözünden İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement