Sign Of The City Awards 2017 Gayrimenkul Yarışmasının Hazırlıkları Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Sign Of The City Awards 2017 Gayrimenkul Yarışmasının Hazırlıkları Başladı

Sign Of The City Awards 2017 Gayrimenkul Yarışmasının Hazırlıkları Başladı

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı.

04.05.2017 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı. Başvuruların 5 Haziran'da başlayacağı yarışma için iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 19 kişilik jürisi ilk kez bir araya geldi.

Sign of the City Awards (SOTCA) gayrimenkul yarışmasının dördüncüsü için çalışmalar başladı. Kasım ayında gerçekleşecek yarışmanın jüri üyeleri, ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Jüri Başkanı seçimi yarışma kategorileri, başvuru ve katılım koşulları, değerlendirme sürecinin ele alındığı toplantının açılışını Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan yaptı. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün en iyi projelerinin seçileceği yarışmanın 4'üncü yılında da yoğun bir katılım beklediklerini dile getiren Tandoğan, "Sign of the City Awards, dördüncü senesinde değerli jüri üyelerimiz ve danışma kurulumuz sayesinde çok büyük yol aldı. Bugün, birbirinden değerli ve alanında uzman jüri üyelerimizle 4'üncü Sign of the City Awards için düğmeye basıyoruz. Görevimiz büyük ama jüri üyelerimiz ve sektör temsilcilerimizin varlığı içimizi rahatlatıyor. Hepinize bu sene için de kolaylıklar diliyor ve jürimizde yer aldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Başvurular 5 Haziran'da başlayacak

Yarışmaya başvurmak isteyen kişi ve kurumlar, 5 Haziran-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. 1 Ocak 2012 - 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında tamamlanmış ya da proje yapım aşamasında olan projeler aday olabilecek. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından; EY Türkiye tarafından yapılacak teknik bir değerlendirmeyle, tüm başvuruların katılım koşullarına uygunluğu denetlenecek. Jüri üyeleri, teknik elemeyi geçen projeler arasından, online olarak yapacağı ön eleme yapacak ve her kategori için 5 finalist belirleyecek. İkinci aşamayı geçen 5 proje, bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Değerlendirme sonucunda her kategoriden sadece 1 adet proje ödüle hak kazanacak. Bir proje sınırsız sayıda kategoride aday olabilecek.

SotCA 2017 Jüri Başkanları belirlendi

Tüm Jüri üyelerinin oy birliğiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan'ın geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da eş başkan seçildiler. SotCA 2017 Jürisinde yer alan diğer isimler ise; Reidin CEO'su Ahmet Kayhan, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Aytek İtez, Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş, Ortak, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri Ersun Bayraktaroğlu, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu, Tasarım Vakfı Kurucusu Faruk Malhan, Türkiye İnşaat Sanayicileri Malzemesi Derneği (İMSAD) Başkanı Ferdi Erdoğan, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili Hüseyin Arslan, Atelye70 Şehir Planlama Başkanı Prof. Hüseyin Kaptan, İstanbul teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal oldu.

Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilecek olan Sign of the City Awards'a katılacak markalar, yarışma başvurularını yapabilecekleri signofthecity.com web sitesinden, aynı zamanda katılım koşulları, bu yılki kategorilerin detayları ve duyurularını başvuru tarihinden itibaren takip edebilecekler.

SotCA 2017 Kategorileri şöyle:

"En iyi Konut Projeleri Kategorisi

En İyi Konut

En İyi Çok Katlı Konut

En İyi Müstakil Konut

En İyi Rezidans

En İyi Ticari Projeler Kategorisi

En İyi Ofis

En İyi Yerel Merkezli AVM

En İyi Bölgesel Merkezli AVM

En İyi Endüstriyel/ Lojistik Yapı

En İyi Karma Kullanımlı Proje

En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi

En İyi Sağlık Binası

En İyi Eğitim Binası/ Kampüsü

En İyi Sosyo Kültürel Yapı

En İyi Turizm/ Hizmet Yapıları

En İyi Ulaşım Hizmetleri/ Altyapı Projesi

Kent ve Mimarlık Kategorisi

En İyi Mimari Tasarım (Kamu)

En İyi Mimari Tasarım ( Özel Sektör )

Genç Mimar Teşvik

En İyi Kentsel Tasarım

En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi

En Yeşil Bina

En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma/Yaşatma Projesi

Diğer Kategoriler

En İyi Pazarlama Kampanyası

En İyi Gayrimenkul Yönetimi

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

Yılın Fark Yaratanı". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sign Of The City Awards 2017 Gayrimenkul Yarışmasının Hazırlıkları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.


Advertisement