Şiir Festivali İkinci Gününde Okullarda - Son Dakika
Güncel

Şiir Festivali İkinci Gününde Okullarda

Şiir Festivali İkinci Gününde Okullarda

II. İstanbulensis İstanbulensis Şiir Festivali ikinci gününde okullarda devam etti.

08.03.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şairler gün içinde Sultanbeyli'deki okullarda, akşam İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gençlerle buluştu. Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde ise Genç Şairler Şiir Dinletisi vardı.

Gala programı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nin ikinci gününde şairler gençlerle buluştu. İlk program Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu'ndaydı. Şairler, Adem Turan, İbrahim Eryiğit ve Mehmet Aycı gençlerle hem sohbet etti, hem de şiirlerini seslendirdi. Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlköğretim Okulu Sıddık Ertaş, Hasip Bingöl ve Mehmet Şah Erincek'i, Kaptan-ı Derya İlköğretim Okulu Mustafa Oğuz, Ferman Karaçam ve Hüseyin Kaya'yı, Turgut Reis İlköğretim Okulu ise Özcan Ünlü, Hüseyin Akın ve Cumali Ünaldı Hasannebioğlu'nu ağırladı.

Öğleden sonra ise Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde Genç Şairler Şiir Okumaları programı gerçekleştirildi. Genç şairler Ulaş Konuk, Ayşegül Ünal, Mahmut Feyzi, Mehmet Habil Tecimen, Taner Taştekin,Mehmet Baş, Ziya Paşa Akyürek, Yeprem Türk, Hatice Akkanat ve Resul Tamgüç şiirlerini Sultanbeylili gençler için seslendirdi.

Anafen Koleji İlköğretim Okulu'nda ise Çocuk Şiiri Dinletisi vardı. Minikler kendileri için yazılmış şiirleri Bestami Yazgan, Mevlana İdris, Gökhan Akçiçek ve Yusuf Dursun'dan dinledi.

İkinci günün kapanış programı Şehir Üniversitesi'nde yapıldı

İkinci günün son programı İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda sırasıyla, Hüseyin Akın, Alper Gencer, Romanya'dan Fatma Sadak, Hayriye Ünal, Gökhan Akçiçek, İranlı şair Sharareh Kamrani, Osman Konuk, Makedonya'dan Mateja Matevski, Mevlana İdris, İbrahim Eryiğit, Ayşe Sevim, Mehmet Habil Tecimen ve Mustafa Baki Efe şiirlerini okudu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Dün festivalimize yoğun katılımlı bir açılış programı düzenledik. Bugün ise siz üniversiteli öğrencilerimizle birlikteyiz. Şairlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı siz öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi ve festivalin içeriğinden bahsetti.

Festivalde yarın…

Festivalin üçüncü günü olan 8 Mart'ta şairler bu defa Sultanbeyli'deki lise öğrencileriyle buluşacak. Günün en anlamlı programı ise Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz programı olacak. Saniye Öztürk'ün moderatörlüğünde düzenlenecek olan programda yerli ve yabancı kadın şairler, hem şiirlerini seslendirecek, hem de Kadınlar Günü' ne özel söyleşi gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şiir Festivali İkinci Gününde Okullarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement