Şiir Tutkunları Dünya Şiir Günü'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Şiir Tutkunları Dünya Şiir Günü'nde Buluştu

Şiir Tutkunları Dünya Şiir Günü\'nde Buluştu

Dünya Şiir Günü Bursa’da kutlandı.

22.03.2017 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Şiir Günü Bursa'da kutlandı.

Dünya Şiir Günü, Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından Nazım Hikmet Kültürevi'nde kutlandı. Programa Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile Hilmi Haşal, Nuri Demirci gibi çok sayıda şair ve şiir tutkunu katıldı.

Dünya Şiir Günü, Şair Şaban Akbaba'nın, Egemen Berköz'ün kaleme aldığı Dünya Şiir Günü Bildirisi'ni okumasıyla başladı. BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç'ın açılış konuşmasını yapmasının ardından C. Hakkı Zariç ile Süreyya Akçay ve Yusuf Yağdıran söyleşi gerçekleştirdi.

BUYAZ Şiir Onur Ödülü'ne layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren C. Hakkı Zariç, alınan ödüllerin şaire yeni sorumluluklar yüklediğini ifade etti. Şair ve okur arasında hiyerarşik bir mesafe olmadığını kaydeden Zariç, "Şairi aslında okur nitelendirir. Yazmak cüret etmektir. Şiiri kişisel ve toplumsal trajediler besler. Edebiyat, insana farklı bir gerçeklik kazandırıyor. Edebiyat, hayatı size katlanabilir kılarken, gerçeklerin katılığını da gösterir" dedi.

Şiir okuyan Zariç, kitapları üzerine sorulan soruları da cevapladı. Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç ile Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Zariç'e BUYAZ Şiir Onur Ödülü'nü verdi.

Kent Konseyi Melih Elal Okuma Grubu üyeleri ile Bursa'da yaşayan şairler şiir okuyarak geceye renk kattı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiir Tutkunları Dünya Şiir Günü'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement