Şiir Yarışmasının Ödülü 'Ekmek' - Son Dakika
Güncel

Şiir Yarışmasının Ödülü 'Ekmek'

Şiir Yarışmasının Ödülü \'Ekmek\'

Osmaniye'de bu yıl 19'uncusu düzenlenecek 'Ekmek ödüllü' şiir yarışmasına başvurular başladı.

28.02.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de bu yıl 19'uncusu düzenlenecek 'Ekmek ödüllü' şiir yarışmasına başvurular başladı. Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, bu yıl Yaşar Kemal anısına da hediyeler verileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü'nün Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikleri arasında da yer alan 'Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nı 18 yıldan bu yana ara vermeden düzenlediklerini belirten Mustafa Bardak, bu yılki ödül töreninin 26 Nisan Cuma günü Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda yapılacağını söyledi. Yarışmanın şiir okuma değil, şiir yazma yarışması olduğunu belirten Bardak, "Katılımcılar yarışmaya yazmış oldukları şiir veya şiirlerle katılabilir. Kendilerine ait olmayan bir şiirle katılmaları durumunda belirlenmesi durumunda dereceye girse bile koşullara uyulmaması nedeniyle ödülü iptal edilir" dedi.

Yarışmaya katılacakların şiirlerinin altına gerçek isimlerini değil rumuzlarını yazması gerektiğini belirten Bardak, şöyle dedi:

"Ayrı bir kağıtta şiir veya şiirlerinizin ismi, rumuzunuz, gerçek ad ve soyadınız, açık adres, telefon numaranız, varsa elektronik posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir. Her katılımcı birden fazla şiirle katılıyorsa katıldığı tüm şiirlerinde de aynı rumuzu kullanması gerekmektedir."

Yarışmaya Türkiye'nin her yerinden başvuru yapılabileceğini belirten Mustafa Bardak, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleyip, tescilleyerek Osmaniye ilimiz adına gururla 18 yıldır aralıksız gerçekleştirdiğimiz Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın 2016 yılında 19'uncusunu düzenlemenin güzelliklerini yaşamak istiyoruz. Yarışmaya katılan herkese ekmek, kalem, kitap, karanfil ve katılım belgesi verilmekte. Ayrıca ilk 3'e giren yarışmacılara kristal plaket ve çeşitli hediyeler ile Yarışma sonunda derecelerine göre ilk 11 dereceye girenlere önemli hediyeler verilmekte. Ekmek ödüllü Şiir Yarışması'na katılarak sizler de şiirlerinizi tanıtma olanağına kavuşabilir, böylesi bir etkinlikte farklı kentlerdeki şiir dostları ile tanışmanın ortamını yaşayabilirsiniz."

Başvuruların bizzat ya da posta yoluyla OŞYAD'ın bulunduğu Alibeyli Mahallesi Musa Şahin Bulvarı Şehit Bekir Evirgen Sokak No.3 Kat: 2 adresine yapılabileceğini ifade eden Bardak, bu yıl ayrıca Yaşar Kemal anısına da çeşitli ödüller verileceğini söyledi. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiir Yarışmasının Ödülü 'Ekmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement