"Şiirin Çocuk Yüzü" - Son Dakika
Güncel

"Şiirin Çocuk Yüzü"

"Şiirin Çocuk Yüzü"

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi 14 yıldır şair Veysel Çolak editörlüğünde işlerliğine devam ediyor.

25.04.2018 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her ayın 3 cumartesi günü şiir sanatı üzerinden akademik konular işleniyor. Bir cumartesi günü de halka açık şiir etkinlikleri düzenliyor. 7'den 70'e herkese açık, ücretsiz olan bu çalışmalar Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde sürdürülüyor.

28 Nisan günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan "Şiirin Çocuk Yüzü" etkinliğinde şair- eğitimci Veysel Çolak çocuklar için yazılan şiirleri değerlendirecek ve anadili eğitimi konusunda şiirin önemine açıklık getirecek. Şiirin okullarda seçmeli ders olarak okutulması gerektiğine vurgu yapacak. Sunumunu Aslıhan Tüylüoğlu'nun yapacağı etkinlikte, şair Mehmet Rüzgar'ın hazırladığı İpek Gençay, Hatice Kübra At, Buse Tozan, Doğa Tekir, Hiranur Yılmaz, Emir Arda Budak, Berfin Yağız, Ceylin Surav, Bedirhan Gümüşten, Ayçil Mestanoğlu, Rükiye Atçı, Tunç Kuzhan ve Atakan Arda Şirip Türk şiirinin ustalarından koro ve solo olarak şiirler sunacak.

Gene bu etkinlik çerçevesinde 1 Nisan 2018 tarihinde kaybettiğimiz, Türk şiirinin ustalarından "şiirin çocuk yüzü" Ülkü Tamer anılacak, Türk şiirindeki önemi vurgulanacak ve onun şiirlerinden örnekler sunulacak. Hazırlanan Ülkü Tamer posteri izleyicilere dağıtılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Şiirin Çocuk Yüzü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement