Siirt Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

Siirt Kitap Fuarı

Siirt Kitap Fuarı

Vali Mustafa Tutulmaz, "Siirt gelecek yolculuğunu bu kitaplarla kuracaktır.

03.04.2017 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Mustafa Tutulmaz, "Siirt gelecek yolculuğunu bu kitaplarla kuracaktır. Bu kente katkı sağladığı kadar ülkemize ve insanlara da katkı sağlayacaktır." dedi.

Siirt Valiliği ve Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Siirt Kitap Fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Tutulmaz, kentteki bir otelde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, fuarın marka haline gelmesinde çalışma arkadaşlarının ve yayın evlerinin önemli katkısı olduğunu söyledi.

Bir haftadır kitapla kalkıp kitapla uyuduklarını dile getiren Tutulmaz, "Kitap fuarının sadece fuar olmaktan öte yanları var. Bizim için bu aynı zamanda kitap, kültür şöleni şeklinde devam ediyor. Yazarlarımız, gençlerimiz, öğrenci ve halkımızla değişik ortamlarda buluşarak söyleşiler yapıyorlar. 100'ün üzerinde söyleşi yapıyorlar. Bunların meyvesini biz ileride alacağız. Artık Siirt gelecek yolculuğunu bu kitaplarla kuracaktır. Bu Siirt'e katkı sağladığı kadar ülkemize ve insanlara da katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da kitap fuarının gelenekselleştiğini belirtti.

Fuarın çeşitli süreçlerden geçerek 5. yılına girdiğini aktaran Taşkın, "Bu medeniyet şehrine kitap çok yakışıyor. Nice yıllara ulaşmasını ve nice güzel nesiller yetiştirmesini temenni ediyorum." dedi.

Yazar Serkan Şengül ise ülkede en güzel geçen fuarlardan birisinin Siirt Kitap Fuarı olduğunu belirterek, fuarın sona erecek olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement