Siirt Pervari 90 Yıl Sonra Altıyapıya Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Siirt Pervari 90 Yıl Sonra Altıyapıya Kavuştu

Pervari 90 yıl sonra altıyapıya kavuştuSİİRT'in 1927 yılında ilçe statüsüne kavuşan ve bağlı köylerle birlikte 36 nüfusu olan Pervari İlçesi, 90 yıl sonra ilk kez altyapıya kavuştu.

17.05.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pervari 90 yıl sonra altıyapıya kavuştu

SİİRT'in 1927 yılında ilçe statüsüne kavuşan ve bağlı köylerle birlikte 36 nüfusu olan Pervari İlçesi, 90 yıl sonra ilk kez altyapıya kavuştu. Kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve atık sular için 14 milyon lira harcama yapıldığını belirten AK Partili Belediye Başkanı Tayyar Özcan, 2014'te göreve geldiğinden bu yana ilçenin tahrip olan altyapısını yenilediklerini ifade ederek, Türkiye'de en ucuz ekmeğinin burada satıldığını söyledi. İlçenin 35 yıl sonra alt yapıya kavuştuğunu belirten Başkan Özcan, "Günde 3 saat su verilçede şimdi 24 saat kesintisiz su veriyoruz. Artık ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar daha temiz" dedi.

Pervari İlçesi'nin 1927 yılında ilçe statüsüne kavuştuğunu belirten Belediye Başkanı Tayyar Özcan, merkez 6, bağlı köyler ile birlikte toplam 36 bin nüfuslu ilçeyi, 90 yıl sonra altyapıya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla ilçede daha modern bir görünüme kavuştuğunu anlatan Özcan, "İlçemiz 1927 yılında belediye olmuştur. 2014 Mart ayında göreve geldim. O günden bugüne kadar hizmet etmek için büyük gayret gösterdik. İlçemizde en büyük sıkıntılarımızdan bir alt yapı idi. Yaklaşık 30-35 yıldır yani ortalama 1985'ten itibaren alt yapı çalışması ve tadilat yapılmamıştı. Su sıkıntımız mevcuttu. Biz de temelden işe başlayalım dedik ilk olarak alt yapıdan başladık. Kanalizasyon alışmasını çok kısa bir sürede yaptık. Yani 8 ay gibi bir sürede bitirdik. Yaklaşık 19 kilometre şehir için su ishale hattını yaptık. 30-35 yıldır günde ortalama 3 saat su veriliyordu. Ancak yeni yaptığımız şebeke sayesinde ilçemize 24 saat kesintisiz su veriyoruz. Bu da Pervari tarihinde ilk kez olan bir durumdur. Bundan önce santrafişler kullanıyordu, ağır aksak içme suyu bulunuyordu" dedi.

Halkın ilçede yapılan hizmetlerden memnun olduğunu belirten Özcan, ilçeyi 3 parçaya ayırarak hizmeti kaliteli hale getirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Pervari'yi 3 parçaya böldük. 3 ayrı su depoları yaptık. Böylece son sistem Ankara, İstanbul'da içme suyu şebekesi nasıl kullanılıyorsa, şuan Pervari'de de aynı sistem kullanılıyor. İlçemizde şuan pek fazla sıkıntımız kalmadı ve şuan üst yapıya geçtik. Alt yapı projemiz, su ishale hattımız, şehir içi su şebekemiz, yağmur suyu toplam 14 milyon lira gibi bir bedeli oldu. Bu Pervari gibi küçük bir belediyenin bunu karşılaması çok zordu. Bu konuda bakanlıklar bize gerekli desteği verdiler. Üst yapı çalışmamız yaklaşık 6 milyon bir proje bedelidir ve ona da başladık. Şuan ilçemizde yaptığımız ışıklandırma sistemi belki de büyük illerde dahi olamayan ışıklandırma ve aydınlatma sistemi yaptık. Üst yapı çalışmalarını yaklaşık 4 ay süre gibi bir zamanda bitirmeyi planlıyoruz. Bunları bitirdikten sonra çevre düzenlemesi ve park bahçeler yapacağız."

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ EKMEĞİ PERVARİ'DE

Pervari'yi baştan sona yenilediklerini ve bu çalışmaların bitmesi durumda ilçenin artık terörle değil, güzelliklerle anılacağını belirten anlatan Özcan, Türkiye'de en ucuz ekmeğin de Pervari'de satıldığını iddia ederek, "Şuan Pervari Türkiye'nin en ucuz ekmeğini satıyor. Halk ekmek fabrikası açtık ve bu ekmek fabrikamızda vatandaşlarımıza 60 kuruş karşılığında ekmek satıyoruz. Göreve geldiğimiz gibi 2-3 ay süre içerisinde halk ekmek fabrikasını kurduk ve satamaya başladık. Günde 5-6 bin arasında ekmek satıyoruzö dedi. Hak ekmek fabrikasına üretilen ekmelerin bir tek ilçe merkezinde satılmadığını köylülere verildiği ve köylülerin tandır ekmeği yapmaya başladıkların dile getiren Özcan, 'Ekmeğimiz bit tek ilçede satılmıyor. İlçemize bağlı köyler bu ekmekten faydalanıyor ve satın alıyor. Şunu söyleye bilirim köylü vatandaşımız artık kendisine tandırlarda ekmek yapmaya başladı Halk Ekmek fabrikasında ekmek almaya başladılar" şeklinde konuştu.

Siirt Pervari 90 Yıl Sonra Altıyapıya Kavuştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Pervari 90 Yıl Sonra Altıyapıya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.


Advertisement