Siirt'te Avukatın Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Avukatın Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetmesi

Siirt'te avukat Mehmet Nezir Okur'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi bu ilde görev yapan meslektaşları tarafından kınandı.

03.11.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te avukat Mehmet Nezir Okur'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi bu ilde görev yapan meslektaşları tarafından kınandı.

Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, avukat Mehmet Nezir Okur'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Bunun bugüne kadar yaptıkları en zor ve acı basın açıklaması olduğunu kaydeden Acar, "Bir toplumsal cinnet sarmalının toplumda yarattığı cerahatin üzerimize akmasından, hukukun üstünlüğü gayesinden başkaca bir gayesi olmayan hukuk neferlerimizin cübbesine sıçratılan kandan dolayı acılıyız" ifadesini kullandı.

Acar, hak arama mücadelesinin olmazsa olmazlarından savunmanın şahsına yönelen her saldırı ve savunmanın, itibarsızlaştırılarak pasifize edilmeye çalışılmasını kabullenemeyeceklerini bildirdi.

Toplumsal cinnet sarmalı, hukukun üstünlüğü şiarıyla kırılıp mahkum edilmedikçe hukuk neferi olan avukatlara yönelen saldırıların son bulmayacağını savunan Acar, şöyle konuştu:

"Acımızı ve öfkemizi haykırmaya çalışırken Siirt Barosu olarak hukukun üstünlüğü gayemizden zerre sapmadan bu alçakça saldırının takipçisi olacağız. Meslektaşımız Okur'a Allah'tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dilerken meslektaşımızın şahsında savunmaya yönelen her türlü saldırıyı lanetliyoruz."

Acar, hiçbir avukatın olayla ilgili gözaltına alınan zanlının savunmasını yapmak istemediğini ancak baronun hukuken avukat tayin etme zorunluluğu bulunmasından dolayı bir avukat atayacaklarını sözlerine ekledi.

Siirt Barosuna kayıtlı Okur, dün Bahçelievler Mahallesi'ndeki iş yerinden evine giderken Hami Efendi Caddesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Avukatın Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement