Siirt'te İlk Kez Yoğurt Festivali Düzenleniyor - Son Dakika
Yerel

Siirt'te İlk Kez Yoğurt Festivali Düzenleniyor

Siirt\'te İlk Kez Yoğurt Festivali Düzenleniyor

Siirt'in Kurtalan ilçesi Kayabağlar beldesinde ilk kez yoğurt festivali düzenleneceği belirtildi.

17.04.2013 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Kurtalan ilçesi Kayabağlar beldesinde ilk kez yoğurt festivali düzenleneceği belirtildi.

Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Nafi Sevgili, Kurtalan'ın coğrafi konumu, bitki örtüsünü Kayabağlar beldesiyle simgeleyen tadı dillere destan yoğurdunu uluslararası boyuta taşımayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Sevgili, "Beldede sağlıklı ortamlarda beslenen 3 bin 500 adet büyük, 5 bin adet de küçük baş hayvan mevcuttur. Hayvancılığın yaygın olduğu beldenin lezzetli yoğurdu olmamıza rağmen bir türlü bu ürünü tanıtamıyoruz. Tanıtımının sağlanması ve uluslararası bir markaya ulaşması için 2 gün sürecek bir festival tertipleyeceğiz. Festival kapsamında yöresel oyunlar, çeşitli futbol turnuvaları, konferans ve stantlar açılacak. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz festivali geleneksel hale getirmeyi de amaçlıyoruz" dedi.

Festivalin ilgi çekmesi için tanınmış bir çok ünlü sanatçıyı da beldeye getireceklerini söyleyen Başkan Sevgili, "Beldede kadınların kendi elleriyle mayaladığı 'Yoğurt Mayalama Yarışması' ve festival sahnesinde gerçekleşecek yoğurt yeme yarışmasında renkli görüntülerin sergilenmesine özen göstereceğiz" diye konuştu.

Kayabağlar beldesinde 24 ile 25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivale il dışından tanınmış çok sayıda Siirtli derneklerin de davet edileceği bildirildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te İlk Kez Yoğurt Festivali Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement