Siirt'te "Kayıtsız Kalmayın Projesi" - Son Dakika
Güncel

Siirt'te "Kayıtsız Kalmayın Projesi"

Siirt\'te "Kayıtsız Kalmayın Projesi"

Siirt'te Kayıtsız Kalmayın Projesi kapsamında kanaat önderleri ile mahalle muhtarlarına kayıt dışı istihdamın önlenmesi için 19 seminer verildi.

13.03.2017 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Kayıtsız Kalmayın Projesi kapsamında kanaat önderleri ile mahalle muhtarlarına kayıt dışı istihdamın önlenmesi için 19 seminer verildi.

İl Koordinatörü Nurullah Geyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yapılan araştırmalara göre kayıt dışılığın yüksek olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve onun bünyesinde kayıt dışılık ile mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Geyik, şöyle konuştu:

"Siirt'te Kayıtsız Kalmayın Projesi uygulanmaya başlandı. Projenin amacı Siirt'te kayıt dışı istihdamı minimum seviyeye düşürmektir. Bunun için proje faaliyetleri içinde farkındalık artırma çalışmaları vardır. Bununla ilgili olarak liselerde, ortaokullarda, öğrencilere yönelik Sosyal Güvenlik seminerleri düzenlenmektedir. Yine kanaat önderleri olarak tabir edebileceğimiz, imamlar, muhtarlara yönelik olarak da bu konuyla ilgili geniş kapsamlı seminerler düzenlenmektedir. Bu programlara sosyal güvenlik uzmanları ve denetmenleri iştirak etmektedirler. Bu çalışmaların dışında yine kayıt dışılık ile mücadele programında firmaların kapasitelerini artırmaya yönelik ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar olması için kurumsal kapasite artırmaya yönelik 19 eğitim verildi."

Kayıtsız çalışmanın devlet ve toplum açısından sıkıntıları olduğunu dile getiren İl Koordinatörü Geyik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayıtsız çalışıldığı zaman emekli olma durumu söz konusu olamıyor. Vatandaşlar herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmadığı için sağlık giderlerini karşılayamıyorlar. Yine olası bir iş kazasında bunu karşılayabilecek maddi imkanlardan da yoksun kalıyorlar. Bu çok yönlü bir olaydır. İşvereni, işçiyi ve devleti olumsuz etkileyen bir husustur. Bununla birlikte kayıt dışılığın artmasına paralel olarak sosyal güvenlikte oluşan açıklarda yine devlet tarafından sunulması düşünülen sosyal güvenlik hizmetlerinin aksamasına ve azalmasına yol açıyor."

Geyik, projenin 13 Kasım 2013'te başladığını, 30 Haziran 2017 tarihinde sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te 'Kayıtsız Kalmayın Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement