Siirt'te Mavi Marmara Şehidi "Bilgen" Anıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Mavi Marmara Şehidi "Bilgen" Anıldı

Siirt İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, "Şahadete adanmış bir ömür İbrahim Bilgen" etkinliği düzenlendi.

11.05.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, "Şahadete adanmış bir ömür İbrahim Bilgen" etkinliği düzenlendi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Gülseren Özdemir Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gazze'ye giden Mavi Marmara filosundayken, İsrail'in düzenlediği saldırıda şehit olan Bilgen'in hayatının anlatıldığı programda konuşan yazar Ramazan Kayan, 6 yıl önce Akdeniz'den yola çıkan Mavi Marmara gemisinin sıradan bir gemi olmadığını söyledi.

Mavi Maramara gemisinde farklı etnik ve dinden 650 kişinin bulunduğunu anımsatan Kayan, "Bir gemi deyip geçmeyiniz. Rabbim dilerse bir gemi üzerinden ne güzel neticeler bahşeder. Biz o gemiye bindiğimizde bir gemi yolculuğu olarak düşünmüştük. Gemiden döndükten sonra Rabbimin ne hikmetler, ne büyük amaçlar yüklediğini daha sonradan öğrendik." dedi.

"İsrail, bize saldırdığı esnada bizim elimizde hiçbir silah yoktu" diyen Kayan, şöyle devam etti:

"Bizimkiler 3 tane İsrail askerini esir aldılar, ellerindeki silahı alıp denize attılar kullanmadılar. Çünkü biz, öldürmek için değil, iyilik ve insanlık için yola çıkmıştık. Silahları denize attılar ki başka biri alıp kullanmasın diye. O esir alınan İsrail askerlerini görmeliydiniz, çocuklar gibi ağlıyorlardı, tir tir korkudan titriyorlardı."

Kayan, İsrail'in tüm uluslararası hukuku yok sayarak Mavi Marmara gemisine saldırdığını belirtti.

Grup Yürüyüş'ün konseriyle devam eden programda, katılımcılara gecenin anısına hediye verildi.

Programa, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Mavi Marmara Şehidi 'Bilgen' Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement