Siirt'te Mezarlıklarda Arife Günü Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Mezarlıklarda Arife Günü Ziyareti

Siirtliler, Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının mezarını ziyaret etti.

14.06.2018 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirtliler, Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının mezarını ziyaret etti.

Siirt'te, Ramazan Bayramı dolayısıyla mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Hayattan ayrılan yakınları Şeyh Süleyman, Zeyve, Şeyh Devha ve Şeyh Musa mezarlıklarında bulunan Siirtiler, arife gününün erken saatlerinden itibaren mezarlıklara gelerek, yakınlarının kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Kabir ziyareti yapanlar arasında yer alan Halid Bin Velid Camisi imam hatibi Musa Doğrusever, yaptığı açıklamada, "Ölmüşlerimize okumuş olduğumuz Kuran-ı Kerim ve Yasinleri burada hatmetmeye geldik. Buradan tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutluyorum." dedi.

Babasının mezarını Veysel Akkoyun da arife günü vefat eden yakınlarını kabirlerine bayram ziyareti yaptıklarını belirterek, "Ben vefat eden babamı ziyarete geldim. Allah bütün ölmüşlerimize rahmet eylesin. Ölmüş yakınlarımızı sadece Arife günleri ziyaret etmek olmaz, her zaman en azından haftada bir ziyaret etmemiz lazım." diye konuştu.

İbrahim Hamit Bedük de ebediyete intikal eden akrabalarını ziyaret ettiğini dile getirerek, "Her sene arife gününde ikindi namazından sonra ölmüşlerimizi ziyaret etmeye geliyoruz. Bayram sabahı da bayram namazından sonra ziyaret etmeye geliyoruz. Allah kabul etsin." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Mezarlıklarda Arife Günü Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement