Siirt'te Şehit Cenazesi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Şehit Cenazesi

Siirt\'te Şehit Cenazesi

Kuzey Irak bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Er Hayrettin Dindar'ın cenazesi memleketi Siirt'e getirildi.

02.02.2018 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Er Hayrettin Dindar'ın cenazesi memleketi Siirt'e getirildi. Köyde taziyeleri kabul eden baba Akif Dindar, "Vatan sağ olsun" dedi. Taziye çadırında taziyeleri kabul eden baba Akif Dindar, 3 gün önce görüştüğü oğlunun hatırını sorduğunu aktardı. 4 erkek 2 kız çocuğu olduğunu aktaran baba Dindar, "Devletimiz milletimiz var olsun, vatan sağ olsun, Allah devletimize milletimize, güvenlik güçlerimize zeval vermesin. Ne diyeyim başka" ifadelerini kullandı.

"BİR GİDER, BİN GELİRİZ" Şehidin dayısı Cemil Cebe de, büyük üzüntü içinde olduklarını aktararak, "Ateş düştüğü yeri yakar, Allah vatanımıza zeval vermesin. Bir gider, bin geliriz. Dik durmaktan başka da bir çaremiz yok" dedi. Şehidin diğer dayısı Vasfi Cebe ise, birkaç gün önce telefonla görüştüğü şehidin durumunun iyi olduğunu ve kendisinden dua istediğini söyledi. Cebe, "Hal hatır sordum dua istedi. Vatan bölünmez şehitler ölmez. Tek bayrak tek millet tek Türkiye" şeklinde konuştu. Dindar'ın şehadet haberinin köye ulaşmasıyla tüm evlerin balkon ve penceresine Türk bayrağı asıldı.

(Mehmet Niyazi Deniz/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Şehit Cenazesi - Son Dakika


Advertisement