Siirt'te 'Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 'Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli' Konulu Panel Düzenlendi

Siirt\'te \'Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli\' Konulu Panel Düzenlendi

Siirt Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu’nca “Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli” konulu bir konferans düzenlendi.

24.12.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu'nca "Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli" konulu bir konferans düzenlendi.

Kezer Yerleşkesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Fatma Koçak, toplum ile kahramanlar arasındaki ilişkiyi anlattı. Sezai Karakoç'un yaşamından kesitler veren Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Fatma Koçak, Sezai Karakoç'un bıraktığı eserlerle yaşayan ender insanlardan birisi olduğunu söyledi.

Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Necip Fazıl, Osman Yüksel Serdengeçti gibi isimlerin Türkiye'nin son yüzyılında batılılaşma projesine karşı duran, bu projeyi başarısızlığı uğratan öncüler olduğunu dile getiren Mahmut Bıyıklı ise, "Sezai Karakoç şiirlerini, şiir olsun diye yazılmamış, şiiri, edebiyatı bir iman olarak ele almıştır" dedi.

Programa öğrenciler ve akademisyenler katıldı - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement