Siirtli Genç, Motosiklet Motoruyla Gokart Yaptı - Son Dakika
Güncel

Siirtli Genç, Motosiklet Motoruyla Gokart Yaptı

Siirt'te amcasının oto lastik dükkanında çalışan 17 yaşındaki Ramazan Erdoğan, motosiklet motoruyla gokart yaptı.

14.04.2019 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te amcasının oto lastik dükkanında çalışan 17 yaşındaki Ramazan Erdoğan, motosiklet motoruyla gokart yaptı.

İlkokul mezunu Erdoğan, küçüklüğünden beri motorlu taşıtlara olan ilgisiyle gokart yapmaya karar verdi. Erdoğan, hayalini gerçekleştirmek için oto lastikçi amcasının iş yerinde çalışmalara başladı.

Biriktirdiği harçlıkla sanayiden aldığı atıl vaziyetteki motosikletin motorunu tamir etti. Erdoğan, amcasının da yardımıyla aracın diğer parçalarını da toplayarak, gokart yaptı.

Erdoğan, 6 kardeş olduklarını, ilkokuldan sonra okumadığını ve amcasının oto lastik dükkanında çalıştığını belirterek, küçüklüğünden bu yana motorlu taşıtlara merakının olduğunu söyledi.

İlkokulda okuduğu sırada uzaktan kumandalı ve suda ilerleyebilen maket gemi yaptığını, öğretmeninin kendisinde bu tür işlerde yeteneği olduğunu söylediğini anlatan Erdoğan, hep tamamını kendisinin yapacağı bir araca sahip olmayı hayal ettiğini dile getirdi.

Hayalini gerçekleştirmek için amcasının iş yerinde çalışmalara başladığını dile getiren Erdoğan, yaklaşık 5 yıldır böyle bir araç tasarlamaya çalıştığını, sonunda başardığını anlattı.

Harçlığıyla sanayiden aldığı atıl vaziyetteki motosikletin motorunu tamir ettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bununla uğraşmak güzel bir şey, hayalimdi, zevk alarak yapıyorum. Hayalim bu lastikleri değiştirip arabaya dönüştürmek. Yaptığım gokartı görenlerin tepkileri çok güzel. Beni kutluyorlar. Bunu engellilerin de kullanabileceği bir araç şeklinde tasarlamak istiyorum. Büyük koltuklar takıp emniyet kemeri bağlayacağız. Vites ve gazı da ele göre ayarlayacağım. Gokart yapabildim, araba yapabileceğime de inanıyorum."

Erdoğan'ın amcası Ahmet Erdoğan ise yeğeninin motorlu taşıtlara karşı çok ilgili olduğunu anlatarak, "Ramazan 7 yaşından beri böyle şeylerle uğraşıyor. Ben de ona yardım ettim. Ona yardımcı olduğum için mutluyum." dedi.

Esnaf Hüseyin Batur da Erdoğan'ın çok yetenekli ve çalışkan olduğunu, motorlu taşıtlar konusunda kendisini geliştirdiğini söyledi.

Batur, "Motorlu taşıtlar konusunda oldukça yetenekli bir genç, önünün açık olduğunu düşünüyorum, kendisini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirtli Genç, Motosiklet Motoruyla Gokart Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement