Şike davası sonrası Trabzonspor'dan çok sert tepki: CAS'ın kararı net, F.Bahçe bize karşı şike yaptı - Son Dakika
Spor

Şike davası sonrası Trabzonspor'dan çok sert tepki: CAS'ın kararı net, F.Bahçe bize karşı şike yaptı

Ffutbolda şike davasında, Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 sanık beraat ederken Trabzonspor'dan sert bir açıklama geldi. Bordo-mavililer açıklamasında, "Geçen sürede ne bir çatırdama oldu, ne de bir patlama! Tek gerçek vardı: F.Bahçe Trabzonspor'a karşı şike yapmıştı" ifadelerini kullandı.

06.11.2020 16:24  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniden görülen futbolda şike davasında hükümlü olarak yargılanan Aziz Yıldırım, eski yönetici İlhan Ekşioğlu ile Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi'nin, "şike ve teşvik primi" suçlarından beraatlerine karar verilmişti. Yaşanan bu gelişmenim ardından Trabzonspor'dan açıklama geldi.

"Karakomik film: Aklandık!" başlığıyla yapılan açıklamada bordo-mavililer, CAS'ın Fenerbahçe'nin şike yaptığı yönündeki kararının sabit olduğunu belirtti.

İşte Trabzonspor'un açıklaması;

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Şike Davasıyla ilgili verdiği beraat kararlarına yönelik kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan 'tertemiz' algısı üzerine açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

Yıllar önce şike suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılandıklarında ses kayıtlarını, yer tespit tutanaklarını, para trafiklerini inkar etmeyenlerin, hatta bazı sanıkların yargılama sonunda alacakları cezayı da kabul ederek hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını sağlamalarına rağmen bugün "aklandık" yönünde açıklamalar yapmasını 'karakomik' bulduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıca o dönemki yargılama sonucunda aldıkları cezayı Yargıtay'a taşıyanların ne tapelerin ne de dosyadaki belgelerin sahteliğinden tek satır bahsetmediklerini de yeniden hatırlatmak isteriz!

"FENERBAHÇE TRABZONSPOR'A KARŞI ŞİKE YAPTI"

Dün, kol kola girdikleri vatan hainleriyle kendi tesislerinde maç düzenleyenlerin, onlara forma giydirerek kulüplerine üye yapanların ülkemize yönelik alçak darbe girişiminden sonra bir anda saf değiştirmelerini ibretle izlemiştik. Dün, şike dosyasında inkar etmedikleri belgelere, saf değiştirdikten sonra "kumpas" diyenlerin, "sahte" diyenlerin o belgelerle kulübümüzü UEFA'ya şikayet ederek "Trabzonspor da şike yaptı" acizliğine düşmesini utançla izlemiştik. UEFA'da, CAS'ta, İsviçre Federal Mahkemesi'nde ve TFF'de şike eylemlerinden dolayı ceza alanların, kendi kamuoyuna "çatırdayacaklar" şeklindeki yalanlarını hayretle izlemiştik.

Geçen sürede ne bir çatırdama oldu, ne de bir patlama! Tek gerçek vardı: Fenerbahçe Trabzonspor'a karşı şike yapmıştı!

"CAS'IN KARARI NET ŞEKİLDE İFADE EDİYOR"

Bugün, hangi ceza mahkemesinde aklanma sağlanırsa sağlansın sportif yargılamada şike gerçeği değişmeyecektir. Çünkü ceza yargılaması ile sportif yargılama birbirinden farklıdır. Bunu kendilerinin avukatları da gayet iyi bilmektedir.

Mahkemeler toplumun vicdanıdır! Dünyanın gözü önünde 2010-2011 sezonunda Trabzonsporumuza karşı yapılan şike, herkesin malumudur. Şikenin, ceza mahkemesi kararlarıyla ortadan kaldırılamayacağı da aşikardır. Gerek UEFA gerekse CAS'ın kararlarında bu durum net bir şekilde ifade edilmektedir.

CAS'ın 2010-2011 sezonuna yönelik şike eylemleriyle ilgili yaptığı yargılamanın sonucunda hazırladığı gerekçeli kararın 267. paragrafı: "Türk Yargıtayı tüm kişileri aklasa bile, bu durum, verdiğimiz kararı etkilemeyecektir."

Kamuoyuna saygılarımızla.."

Şike davası sonrası Trabzonspor\'dan çok sert tepki: CAS\'ın kararı net, F.Bahçe bize karşı şike yaptı

Son Dakika Spor Şike davası sonrası Trabzonspor'dan çok sert tepki: CAS'ın kararı net, F.Bahçe bize karşı şike yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • murat: TS KÜMEYE İNŞALLAH,KUDURUK HAMSİLER 24 11 Yanıtla
  • meraş: he he çok beklersiniz bal gibi kumpas 17 8 Yanıtla
  • deyvani10: evet fenerbahçe sizide hepinizide şikeledi haklısınz.sizin gibiler ülkenin içine ettiniz ne futbola bıraktınız nnedee ekonomi 15 4 Yanıtla
  • harun: hepiniz temizsiniz ya önce kendinizi sorgulayın 5 3 Yanıtla
  • Soner: 2010-2011 SEZONU ŞAMPİYONU FENERBAHÇEDİR.şampuanı ise trabdonspordur. 1 0 Yanıtla
  • tamer: ya ne utanmaz bir açıklama şike var yok onu anlarım ama Fenerbahçe yi fetö şerefsizleri ile yan yana dile getirmek gerçekten sığınılmaması gereken bir limandır bu açıklama için günümüz tabiri ile sehven derlerse şaşırmamak lazım 1 0 Yanıtla
  • djsac: sen hangi ülkenin takımısın .. hangi ülkenin mahkemesini tanıyorsun ..? trabzon ..???? 1 0 Yanıtla
  • ADALET: FENERBAHÇE 13 PUAN GERİDEN GELİP SİZİDE KENDİ EVİNİZDE YENDİ SİZ DAHA NEYİN DERDİNDESİNİZ YILARDIR BİR BAŞARINIZ YOK ANCA FENERBAHÇEYLE UĞRAŞARAK TARAFTARLARINIZI KANDIRIP UYUTUYORSUNUZ.SİZİN GİBİ TAKIMLAR BU KAFAYLA DAHA 30 YIL ŞAMPİYON OLAMAZLAR. 1 0 Yanıtla
  • reis: busenede şike yaptı sizi ligden düşürecek 1 0 Yanıtla
  • dumrul: TS FENERLE UĞRAŞIRKEN NEREDEYSE KÜME DÜŞECEK HALE GELDİ HALEN ŞİKE DİYOR. İŞİNE BAKSA İYİ YERLERE GELECEK AMA UĞRAŞACAĞM DİYE ÖNÜNE BAKAMIYOR. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.


Advertisement