Şike Davasına Yarın Devam Edilecek - Son Dakika
Güncel

Şike Davasına Yarın Devam Edilecek

Şike Davasına Yarın Devam Edilecek

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların çapraz sorgusu ile devam edilen duruşma sona erdi.

31.05.2012 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların çapraz sorgusu ile devam edilen duruşma sona erdi. Yarın devam edilecek duruşmada, Savcı Ufuk Ermerçan'ın esasa ilişkin mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Sanıkların çapraz sorgularıyla devam edilen duruşmada, müdahil Trabzonspor'un avukatı ile sanık avukatları arasında usul üzerine tartışmalar yaşanması üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, yargılamayı bir an önce bitirmek için uğraştıklarını belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, "Amacımız hızlı olmak, gecikmiş adalet adalet değil. Bir an önce davayı sonlandırmak istiyoruz. Tutuklular var, insanlar mağdur oluyor. Biz de başka dosyalara da bakıyoruz, bununla da ilgileniyoruz. Bir an önce bitirmek istiyoruz. Çapraz sorguları bitirmek için siz de yardımcı olun" diyerek avukatları uyardı.

Duruşmada çapraz sorgusu yapılan sanık Doğan Ercan, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Şike ile ilgili hiçbir konuşmasının olmadığını belirten Ercan, "Benim futbol dışında şike veya teşvik ile bir bağlantım yok" diye konuştu. Mahkeme Başkanının "İlhan Ekşioğlu sana, maçtan önce konuştun mu diyor. Maçtan sonra siz paradan bahsediyorsun. Parayı geri vermeden bahsediyorsunuz. Beceremedim diyorsun" sözleri üzerine Ercan, "Bu konuşmalar her tarafa çekilebilir" dedi.

Ercan'ın ardından tutuklu sanıklardan İlhan Ekşioğlu söz alarak, "Oradaki konuşmalar seçilerek konulmuş. Öyle olunca da başka manalar çıkıyor. Sadece maçtan önce ve sonraki

konuşmalarımız konulmuş. Ben her zaman Doğan ile görüşüyorum" diye konuştu.

Kulüp yöneticiliğinin çok iyi bilinmediğini, hatta mahkeme heyetinin de bilmediğini belirten Ekşioğlu, "Transferde yasal olan her şey mubahtır. Transferde zaman, nitelik, parayı elden verme gibi konularda sıkıntı olmaz. Biz bu davada bu konuların bilinmemesinin sıkıntısını yaşıyoruz" dedi.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından sanıklardan Tamer Yelkovan'ın çapraz sorgusu yapıldı. Yelkovan'ın Fenerbahçe'nin maçından önce Başkan Aziz Yıldırım'ın Bolu'daki bir hocaya 5 bin lira vererek dua ettirdiğini belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, Cübbeli Ahmet Hoca'yı kastederek "Niye para verdiniz, başkan bedava ettiriyor duayı" dedi. Yelkovan ise, "O Metris'tekine ettiriyor" diye konuştu. Yelkovan, 5 bin liralık dua parasını Aziz Yıldırım'ın kendi parasından verdiğini de sözlerine ekledi.

Duruşmaya, daha sonra sanıklardan Mecnun Odyakmaz'ın çapraz sorgusu ile devam edildi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "İşçen ile sizin kulüpten birinin konuşması var. Orada bilet konusunun halledildiği belirtiliyor. Daha sonraki görüşmeler de biletle mi ilgili?" sorusuna Odyakmaz, "Biletleri uçakla gönderdik Bülent beye. Başka bir konuşmamız olduğunu hatırlamıyorum" diye yanıt verdi. Ekinci'nin "Takip olayından endişe ediyorsunuz. Neden?" diye sorması üzerine Odyakmaz, "O günlerde seçim yaklaşıyordu. Çok sayıda telefon tapeleri internette yer alıyordu. Maç kritik hale geldikten sonra Fenerbahçeli biri ile temas kurmanın dışarıda spekülasyona yol açar kaygısı yaşıyordum. O da tapelerde belli zaten" cevabını verdi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, "Aziz bey size 'bir şey olursa biletlerle ilgili görüşüyorduk dersin' diyor" yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Odyakmaz, "Oradaki konuşmalar biletlerle ilgiliydi" dedi.

Duruşmada daha sonra tutuksuz sanıklardan Şekip Mosturoğlu'nun çapraz sorgusu yapıldı. Müdahil Trabzonspor avukatının "Emineki transferi ile ilgili bilginiz var mı?" sorusuna Mosturoğlu, "Süreç ile ilgili bilgim var" diye yanıt verdi. Mosturoğlu, avukatın "Emenike ilgili ön sözleşme imzaladı mı Karabük ile ilgili?" sorusuna da "Ön sözleşme yaptık ama yazılı değildi. İlk öncelik almak için görüştük ve anlaştık" dedi.

Şekip Mosturoğlu'nun çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmayı bugün sona erdirdiklerini belirterek, duruşmaya yarın devam edileceğini belirtti. Ekinci, "Yarın öğlen saatlerine kadar sanıkların çapraz sorgusu ile devam edeceğiz. Çapraz sorguların ardından ise duruşma savcısı mütalaasını sunarsa mütalaanın alımına geçeceğiz. Mütalaasını sunmazsa taleplerin alınmasıyla duruşmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şike Davasına Yarın Devam Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement