Şikede Savunma Zamanı... - Son Dakika
Spor

Şikede Savunma Zamanı...

Şikede Savunma Zamanı...

SPORX ÖZEL – Bir taraftan Etik Kurulu'nun diğer taraftan Profesyonel Disiplin Kurulu'nun incelemeye aldığı şike klasörlerinde sona yaklaşıldı.

12.01.2012 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORX ÖZEL – Bir taraftan Etik Kurulu'nun diğer taraftan Profesyonel Disiplin Kurulu'nun incelemeye aldığı şike klasörlerinde sona yaklaşıldı. Her iki kurulun mahkemeden gelen 93 klasörü birbirinden bağımsız olarak ayrı ayrı tasnif işlemi yaptığı kişi, kulüp ve maçlara göre tasnif yapıldığı öğrenildi.

Kurullar tasnif işleminin hemen ardından önümüzdeki günlerde kulüp ve kişilerden "yazılı olarak" bilgi ve savunma isteyecek. Konunun savunma ayağına yaklaşılmasıyla bu kez "savunmaları hangi kurul alacak ?" tartışması yaşanmaya başlandı. Etik Kurulu bugüne kadar incelediği tüm dosyalarda ilgili kişi ve kuruluşların savunmasını aldıktan sonra karar vermesine rağmen, mevcut şike sürecinde farklı bir yol izleneceği ortaya çıktı. Buna göre Etik Kurulu, raporunu hazırlamadan sadece ilgili kulüplerin savunmalarını isteyecek. Soruşturma kapsamındaki kişilerin savunmalarını ise profesyonel disiplin kurulu alacak. Kulüpler ve kişiler ilk savunmalarını yazılı olarak verecek.

Özel haber – Tahir Kum

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Şikede Savunma Zamanı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement